Hallo Johan, we zijn er weer!! Alles was tot in de puntjes verzorgd tijdens onze reis.

We zijn blij dat we toch het Titicacameer hebben aangedaan. In plaats van met een internationaal gezelschap zijn we met een bootje vanaf het (mooie) hotel opgehaald en  met ons groepje naar de Uros eilanden gevaren. Natuurlijk is het toeristisch maar op deze manier was het voor ons een 'eigen tripje'.

Tijdens ons verblijf bij Arco Iris hebben we kennis gemaakt met Helena van Engelen en op onze vrije dag hebben we gezien wat daar allemaal gedaan wordt voor de kinderen. Wat een prachtig project met blije kinderen!

En wat was de Incatrail een belevenis!!
Met drie koks, 2 gidsen, 4 paardemannen en 12 muilezels op pad, een hele optocht maar ook een hele pittige tocht, hoor! Helaas had ik zelf problemen met mijn ademhaling en voelde ik mijzelf niet echt happy. Desondanks heb ik ontzettend genoten van deze unieke ervaring met aansluitend een duik in de hotsprings voor de vermoeide spieren. We hadden de slaapzakken (incl. lakenzakken!) ter plekke gehuurd en voor de kinderen broodjes, sinasappelen, springtouwen, ballen en ballonnen gekocht. Onderweg hebben we dit uitgedeeld en ter plekke met hen touwtje gesprongen en gevoetbald. Leuk!

Machu Picchu was ook geweldig!! In de boeken staat dat je er al heel vroeg er naar toe moet omdat het anders erg druk is. Op aanraden van Socrates, onze gids, zijn we pas in de middag gegaan. Een hele goede keuze want 's ochtends was het bewolkt en tegen het einde van de middag was het zo rustig dat je soms zelfs foto's kon nemen zonder andere personen. De volgende dag zijn we nog een keer, toen wel vroeg, naar de Machu Picchu gegaan om o.a. de Huayna Picchu te kunnen beklimmen.

Toen weer met de trein naar Cusco waar we afscheid namen van de gids. De volgende dag begonnen we aan het laatste onderdeel; de jungle. Ook weer iets heel bijzonders!! Helaas heeft het wel veel geregend die 2 dagen en verscholen de dieren zich in de jungle maar............ de kaaimannen en apen hebben we in ieder geval gezien! De vogels lieten zich door het slechte weer minder zien. De wandeling naar de boot, toen we weer terug moesten naar de bewoonde wereld, werkte bijzonder op onze lachspieren want door de heftige regenval werd het één grote glibberpartij.

Onze laatste dag in Lima hebben we niet onbenut gelaten. We hebben besloten toch nog een citytour te maken. Haku Tours - schijnt de enige te zijn die je op ieder tijdstip kunt inhuren vanaf je hoteladres - heeft ons meegenomen. We zijn blij dat we dit ook nog even gedaan hebben, want hierdoor kregen we een geheel andere indruk van Lima. Mooi stad!

Nou dit was heel erg in 't kort onze belevenis. Nogmaals dank.

Met vriendelijke groet,

Tineke

 

U wenst ook advies bij een luxe rondreis? Bij ons is alles maatwerk, niets moet en alles kan!

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier