Perfect voor echte surfliefhebbers, prachtige stranden, grillige kustlijn en uitgestrekte mangrovegebieden; u vindt het allemaal aan de Pacifische kust van El Salvador!

De kust strekt zich vanaf buurland Guatemala in het uiterste zuidwesten van het land uit tot aan de Golf van Fonseca, een spectaculaire baai in het zuidoosten van het land. De Golf van Fonseca wordt naast El Salvador omgeven door de landen Honduras en Nicaragua. De natuurlijke  beschutting van deze baai, maakt dat er in bepaalde tijden van het jaar walvissen en dolfijnen worden gespot. De golfen in de Stille Ocean voor de kust van El Salvador trekken surfers van over de hele wereld aan. Verwacht hier echter geen grote toeristenmassa’s, nee het zijn de echte surfliefhebbers, die weten dat hier de beste golfen te vinden zijn. Bij Playa Sunzal en El Tunco vindt u een aantal comfortabele, kleinschalige hotels met uitstekende faciliteiten, maar waar het dagelijkse leven wel voor de volle 100% gefocust is op surfen.

Verder naar het oosten wordt de kustlijn grilliger en nog minder druk bezocht, simpelweg omdat het qua afstand verder van de hoofdstad San Salvador gelegen is. Wilt u eventjes een paar dagen helemaal niets, waarbij u uw ritme laat bepalen door het geluid van de golfen, die breken op verlaten stranden, dan is de omgeving van El Cuco een absolute aanrader.  

Naast prachtige stranden, bestaat de kustlijn van El Salvador ook uit vele uitgestrekte mangrovegebieden, zoals bij Puerto Barillas of bij el Cuco. Hier kunu u tochten per boot of per kajak maken om de natuur van dichtbij te bekijken.