Eindeloos lange zandstranden op circa 1,5 uur rijden ten westen van Panama City. De Pacifische kust is een prima plek qua ligging, klimaat én prachtige kustlijn, om uw rondreis juist hier af te sluiten met 'luieren' en nagenieten. Maar ook de Panamese eilanden in de Pacific zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. 

 • Pacific
  Pacific

 • Pacific
  Pacific

 • Pacific
  Pacific

 • Pacific
  Pacific

 • Pacific
  Pacific

Pareleilanden

De exotische Pareleilanden, in het Spaans 'Archipelago de las Perlas', liggen op korte afstand van de hoofdstad en zijn een waar paradijs. De archipel bestaat uit 200 grote en kleinere eilandjes en dankt zijn naam aan de handel in parels die er vroeger gedreven werd door piraten als Henry Morgan en Balboa. Er worden nog steeds parels verkocht, maar de belangrijkste aantrekkingskracht is het turkooizen water, de weelderige vegetatie, vele tropische vogels, de onderwaterwereld en de hagelwitte stranden. Bezoekt u deze eilanden tussen juni en november, dan heeft u zelfs de kans om bultrugwalvissen te spotten. 

Coiba Nationaal park

Het eiland Coiba heeft één van de grootste koraalriffen in de Pacific. Het eiland is onderdeel van de provincie Veraguas en ligt op de migratieroute van walvissen en dolfijnen én zeeschildpadden leggen hun eieren op de stranden alhier. De 270.000 hectare van het park bestaat niet alleen uit het Coiba eiland, maar ook uit 38 kleinere eilanden en een gedeelte van de oceaan. Coiba staat sinds 2005 op de Unesco Werelderfgoedlijst en is sindsdien een natuurlijk laboratorium voor wetenschappelijk onderzoek. Bent u een fervent sportvisser, surfer, duiker of vogel spotter? Overweeg dan zeker een bezoek aan deze regio. 

De Pacific ontdekken?

Wilt u tijdens Uw Unieke Reis door Panama ook de Pacific ontdekken? Wij adviseren u graag. Met plezier bespreken wij uw wensen en stellen graag een luxe rondreis voor u samen. Neem gerust contact op voor een op maat gemaakt reisvoorstel voor Panama. 

 • Buenaventura

  Buenaventura - Panama

  Panama's meest exclusieve strand resort aan de Pacifische kust in Farallon. Ongeveer anderhalf uur rijden van Panama City. Dit hotel is geopend in februari 2009. 

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier