Het gebeurd niet vaak dat u kunt overnachten in het voormalige woonhuis van een president.... Zuleta is een prachtige Hacienda, nog altijd eigendom van de Galo Plaza familie. Galo Plaza was president van Ecuador van 1948 tot 1952.

 • Patio Árbol
  Patio Árbol

 • One family through ages....
  One family through ages....

 • Main living room
  Main living room

 • Deluxe kamer
  Deluxe kamer

 • Deluxe kamer
  Deluxe kamer

 • Zuleta Cheese
  Zuleta Cheese

 • Paardrijden!
  Paardrijden!

 • Wow, a rainbow!
  Wow, a rainbow!

 • Standaard kamer
  Standaard kamer

De Hacienda ligt tussen 2870 en 3050 meter boven zeeniveau in het noorden van Ecuador, circa 110 kilometer (2 uur) ten noorden van Quito. Gelegen op de evenaar heeft men hier het gehele jaar door een gematigd klimaat. De temperatuur overdag is 20-25 graden Celcius met een lage luchtvochtigheid. Tijdens een heldere nacht kan het hier behoorlijk afkoelen; dan is het heerlijk om plaats te nemen voor de open haard met een warme kop thee! Januari tot en met juni wordt gekenmerkt door zonnige dagen met af en toe een lente-achtige douche. Het landschap is in deze periode weelderig en groen. Juli en augustus zijn meestal droog en dan heeft u de grootste kans te kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende vulkanen. September tot en met december biedt aangenaam weer met af en toe buien.

Deze Hacienda is nog altijd in bedrijf als volwaardige veehouderij / boerderij, op een immens landgoed. Men produceert hier een breed scala aan producten, met inbegrip van 5000 liter melk per dag, kazen, gerst, quinoa, aardappelen, tarwe, artisjokken, organische groenten, humus en hout. Op de boerderij heeft men een diversiteit aan vee, waaronder koeien, schapen en paarden.

Ongeveer 10 jaar geleden heeft de familie de Hacienda opengesteld voor een beperkt aantal toeristen. De standaard kamers zijn in het hoofdgebouw en zijn prachtig ingericht. Sommige hebben vanuit de kamer toegang tot een binnenplaats. Recent is een minder gebruikte vleugel van de Hacienda volledig gerenoveerd tot prachtige Deluxe kamers. Deze kamers zijn wat lichter, ruimer én hebben nagenoeg allemaal een eigen terras.

Wat kunt u hier doen? Vanzelfsprekend is dit een heerlijke locatie waar u even kunt bijkomen van het tempo van alledag. De familie is zeer gastvrije en zullen alles in het werk stellen u hier een aangenaam ontspannen verblijf te geven. De Hacienda is ook een prima uitvalsbasis om vanuit hier de rest van de omgeving te gaan verkennen.

Op het immense landgoed is een trail van circa 60km, voor wandelingen, vogels spotten en/of moutainbiken. Verder is er een visvijver en er is zelfs Inca archeologie aanwezig op het landgoed! U vindt hier de grootste en best bewaarde archeologische sites van de Caranqui cultuur. Er zijn circa 132 kleine aarden wallen uit  het jaar 700 na Christus en 5 grote vierkante afgeknotte pyramides van 1200 na Christus.

Deze locatie is ook zéér geschikt voor paardrijden, er zijn hier prachtige routes voorhanden én geweldige paarden! 

Andean Condor Huasi Project

Uniek! Hacienda Zuleta heeft nationale én internationale erkenning mogen ontvangen voor hun inzet in het behoud van de Andes condor vogel van Ecuador. Dit condor rehabilitatie project ligt op circa 5 km van het hoofdgebouw van de Hacienda en het is zeker de moeite waard hier eens naar toe te wandelen of fietsen tijdens uw verblijf. Condor Huasi is prachtig gelegen in een vallei en omringd door inheems bos. Condor Huasi heeft als enige in Ecuador een vergunning voor reproductie en het uitzetten van de condor vogel. Er leven hier 8 condors in gevangenschap en met een beetje geluk ziet u hier in de nabijheid de wilde condors vliegen of misschien zelfs landen op de volière.

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier