De regio Oaxaca in het zuidwesten van Mexico staat bekend om haar goede keuken. Oaxaca heeft een mooi berglandschap met tropische wouden en herbergt fascinerende archeologische bezienswaardigheden. De koloniale architectuur, kleurrijke dorpen en de gastvrije bevolking met hun diepgewortelde tradities, maken Oaxaca tot een geweldige reisbestemming. 

 • Oaxaca
  Oaxaca

 • Oaxaca
  Oaxaca

 • Oaxaca mais
  Oaxaca mais

 • Guelaguetza festival
  Guelaguetza festival

 • Monte Alban Oaxaca
  Monte Alban Oaxaca

  De archeologische vindplaats Monte Alban gold lange tijd als de hoofdstad van de Zapoteken cultuur. De plek werd vanaf 600 voor Christus voor het eerst bewoond.

 • Drukke dag in Oaxaca
  Drukke dag in Oaxaca

 • Eén van de 70 kerken...
  Eén van de 70 kerken...

 • Prachtige zonsondergang!
  Prachtige zonsondergang!

 • Alebrije sculptuur
  Alebrije sculptuur

  Alebrije zijn fabelachtige, fel gekleurde sculpturen van dierachtigen uit de staat Oaxaca. In 1930 startte de Mexicaanse kunstenaar Pedro Linares met de vervaardiging van deze sculpturen.

 • VIDEO

'De staat van de zeven moles', zo staat Oaxaca ook bekend.  De beroemde moles (= sausen) die uit deze regio komen zijn onder meer: mole negro, mole colorado, mole amarillo en mole verde. Meestal worden deze moles geserveerd bij kalkoen- kip- of varkensvleesgerechten. In Oaxaca worden ook een aantal van de beste koffiesoorten ter wereld geproduceerd.

Oaxaca Stad

De gelijknamige hoofdstad van de staat Oaxaca, ligt op ongeveer 480 km ten zuiden van Mexico-stad. Oaxaca met haar fraaie koloniale centrum is zowel een kosmopolitische als een relaxte stad, met een zeer actieve kunst en muziek scene. De stad kent een levendig uitgaansleven en er is een groot aanbod aan uitstekende restaurants te vinden. Oaxaca staat tenslotte ook bekend om het kwalitatief hoogwaardige handwerk, dat door de lokale inwoners vervaardigd wordt. Er zijn talloze  marktjes te bezoeken, waarop handgewoven textiel, keramiek, houtsnijwerk en tinwerk te vinden is.

Valles Centrales

De centrale vallei, in het midden van de staat Oaxaca, is zeker de moeite van het bezoeken waard. In deze vallei liggen meerdere schilderachtige dorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Verder zijn er een aantal goed bewaard gebleven pre-Columbiaanse ruïnes te bezoeken. Dit alles prachtig omgeven door een spectaculair berglandschap met dichte wouden.  

Puerto Escondido

De Oaxaca regio grenst aan de Pacifische oceaan. Aan deze kust liggen kleine steden, waar surfers inmiddels hun plek gevonden hebben. Daar waar surfers zich settelen komen hippe hotels en eetgelegenheden. Aan het strand vindt u de Palapas, overkappingen van palmbladeren, waaronder hangmatten opgehangen kunnen worden.  Een relaxte plek om even een paar dagen heerlijk bij te komen!

Sierra Norte

De Sierra Norte met dichte wouden, op een hoogte van circa 2200 meter tegen de noordelijke grens van Valle de Tlacolula, is de regio waar de Zapotec gemeenschap leeft. De dichte wouden bestaan voornamelijk uit dennen- en eikenbomen. Deze plek biedt prachtige panoramische uitzichten en een  zeer rijke habitat voor talloze diersoorten waaronder de Monarch vlinder en alle zes in Midden-Amerika voorkomende wilde katachtigen. Er zijn in dit gebied prachtige wandel- of mountainbike tochten te maken.

 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier