Boek nu zonder zorgen en mét duidelijkheid: Onze flexibele reisvoorwaarden. Lees meer

Galapagos cruise met MY Grand Majestic

8 dagen - vanaf € 5.660,- per persoon

 • Voorbeeld van een 8-daagse expeditiecruise met de Grand Majestic
 • Combineer deze cruise met een rondreis in Ecuador, Colombia of Peru
 • Sapa Pana Travel werkt alleen met kleinschalige Galapagos cruises
 • Laat u door ons adviseren over de mogelijkheden
 • Ook mogelijkheden voor alleenreizenden en gezinshutten

Reisbeschrijving

Dag 1: Quito / Guayaquil - San Cristobal

Uw bijzondere reis naar de Galapagos eilanden gaat vandaag van start. In de ochtend vertrekt u met een binnenlandse vlucht vanuit de luchthaven van Quito of Guayaquil naar San Cristobal op de Galapagos eilanden. Bij aankomst in San Cristobal wordt u welkom geheten en meegenomen naar de opstapplaats van MY Grand Majestic cruise. U stapt aan boord van het cruiseschip waar u de volgende dagen op zult verblijven. Nadat u de veiligheidsinstructie heeft gehad aan boord van de cruise, vertrekt u naar uw eerste bezienswaardigheid op het eiland San Cristobal: de lagune van El Junco. El Junco is gelegen op 700 meter boven zeeniveau en is een van de weinige zoetwater bron op de Galapagos. Ontdek hier de verschillende vogelsoorten, waaronder de bahamapijlstaart die hier graag het zout van hun veren wassen.
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic | volpension

MY Grand Majestic cruise

U verblijft aan boord van de MY Grand Majestic cruise, een van de snelste en modernste schepen dat door de Galapagnos archipel vaart. De kleinschalige jacht beschikt over zeven hutten en één mastersuite. De Grand Majestic is speciaal ontworpen voor exclusieve high-end privécharters. De gids, kapitein en bemanning zijn toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteitsservice. Wanneer u terugkomt van een dag vol avontuur, kunt u heerlijk nagenieten in de openbare lounge, bar of op het zonnendek waar u gebruik kunt maken van de jacuzzi. 

Dag 2: Floreana Island

In de ochtend komt u aan op het eiland Floreana, waar “The Post Office Bay“ te vinden is. Hier leeft de legende van piraten en walvisvaarders voort. De eerste walvisvaarders plaatsten hier een brievenbus om berichten achter te laten voor andere schepen en brieven naar huis te sturen. De originele brievenbus is al lang niet meer aanwezig, maar nog steeds kunnen brieven worden gepost. Tijd om een kaartje te sturen naar het thuisfront en wellicht een kaartje dat geadresseerd is mee naar huis te nemen om deze te bezorgen. In de middag bezoekt u Cormorant Point, een smalle landtong met aan weerszijden strand. Eén van de strandjes heeft een groene kleur, door de aanwezigheid van het mineraal olivijn. Hier kunt u kleine roggen zien. In de nabij gelegen lagune zijn vaak roze flamingo’s te vinden. Deze schitterende dieren zijn minimaal 7 uur van een dag aan het eten en verblijven dus bijna constant in deze baai. Het is ook mogelijk dat u gaat snorkelen bij Devil’s Crown. Dit is een omhoog rijzende vulkaankrater waar zeevogels zich nestelen. Het water is hier bijzonder helder en de aanblik van de witpuntrif-haai, papegaaivis, creoolse vis en nog veel meer, zijn het bezoeken waard.
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic | volpension

 

Dag 3: Española Island

U komt aan op het eiland Española dat het zuidelijkst gelegen eiland van de Galapagos eilanden is. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 60 km2, met het hoogste punt op 206 mtr. Het is het oudste eiland van de archipel, ruim 3,4 miljoen jaar oud. Het droge, dorren en onbewoonde eiland is befaamd om zijn grote verscheidenheid aan vogels. In de ochtend bezoekt u Suarez Point wat is gelegen aan westkust en geweldig is voor het spotten van de blauwvoet Jan-van-Gent vogel, Albatrossen en Nazcagent vogels. De grote Albatrossen gebruiken hier de kliffen als lanceerplatform, wat prachtig is om te zien. Vervolgens bezoekt u de zogenaamde ‘’blowhole’’, een gat in de rotsen waar het zeewater bij hoog water zo’n 20 meter de lucht in spuit. In de middag gaat u de oostkust van het eiland bezoeken. U bezoekt Gardner Bay, een lang wit strand wat wordt omgeven door een kolonie zeeleeuwen. Het is een geweldige plek om tijd door de brengen. Bij Gardner Bay krijgt u de mogelijkheid om te kajakken en/of te snorkelen bij de rotsachtige oevers.
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic | volpension

 

Dag 4: Santa Cruz

Vandaag gaat u het eiland Santa Cruz bezoeken, wat ook wel het kloppende hart van de Galapagos eilanden wordt genoemd. Het eiland is 986 km2 groot en heeft een hoogste punt van 864 mtr. De stad Puerto Ayora, met ongeveer 1500 inwoners, is de belangrijkste stad van de archipel. In de ochtend bezoekt u Los Gemelos, de tweelingen. Met deze naam worden de twee kraters bedoeld, die zich vlak langs de weg bevinden. U maakt hier een mooie wandeltocht met onderweg adembenemende uitzichten. De middag staat in het teken van een bezoek aan het Charles Darwin Foundation, dat in 1958 werd opgericht. Hier vindt u honderden jonge en volwassen schildpadden. Veel van de oudere schildpadden zijn gewend aan mensen en strekken hun hoofd uit wanneer er een foto wordt gemaakt. Tevens is het ook het belangrijkste centrum voor het Galapagos Tortoise Breeding Project. Dit project, dat in de jaren 1970 is opgezet, is een ongelooflijk succes in het helpen van de reuzenschildpadden populatie op deze bijzondere eilanden.
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic | volpension

 

 

Dag 5: Genovesa

In de ochtend komt u aan op het eiland Genovesa. Het eiland is vanuit geologisch en biologisch oogpunt zeer fascinerend. Merkwaardig is namelijk dat de chemische samenstelling van de lava die hier gevonden wordt, identiek is aan de lava dat gevonden wordt bij de mid-ocean breuklijnen, de zogenaamde “mid-ocean-ridge-basalt (MORB)”. Genovesa is, net als het eiland Española, een droom voor vogelliefhebbers. U bezoekt El Barranco, gelegen in het zuidelijke deel van Darwin Bay, ook wel bekend als Prins Philip's Steps. Hier zult u een klim maken naar een plateau dat deel uitmaakt van het stuk land dat Darwin Bay omringt aan de oostelijke kant. U ziet twee soorten stormvogels, die zich hier in holtes en gaten in de lava nestelen. Een van de belangrijkste roofdieren is hier de velduil. De Nazca Jan-van-Gent is hier ook te zien. In de middag bezoekt u Darwin Bay zelf, dat beschikt over een prachtig wit koraal zandstrand. Dit is het favoriete eiland voor veel vogels zoals lava meeuwen, lava reigers en gele grasmussen. U maakt een mooie wandeling, waar u onderweg veel van deze vogels kunt spotten. Aan het einde van het parcours vindt u kristalheldere plassen water met spelende  zeeleeuwen. Tijdens een bezoek aan Darwin Bay heeft u de mogelijkheid om te snorkelen en/of te kajakken.
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic | volpension

 

Dag 6:Rabida Island – Chinese Hat Islet

In de ochtend brengt u een bezoek aan het eiland Rabida. Dit eiland heeft een oppervlakte van 4,9 km2 en het hoogste punt ligt op 367 meter. Rode stranden en verschillende lagunes zijn karakteristiek voor dit eiland. Er zijn veel zeeleeuwen te vinden aan de kust, waar de mannetjes met veel bravoure de strijd om hun territoria en de vrouwtjes aangaan. Rond de lagune achter het strand liggen de mannetjes, “de Bachelors of Rabida”, die tijdelijk hun strijd hebben opgegeven en de lagune gebruiken om uit te rusten. Veel flamingo’s, die hier ook ooit te vinden waren op dit eiland, zijn vertrokken vanwege de herrie en gevechten tussen de zeeleeuwen. Bij de lavakust is het hier goed snorkelen en/of te kajakken. Door de steile wanden is het moeilijk om in en uit het water te komen, maar het water is erg helder en zit vol met zeedieren. Wanneer u dichtbij de kust blijft is de kans groot dat u haaien en roggen ziet. In de middag vaart u naar Chinese Hat Islet, oftewel de Chinese Hoed. Dit kleine eilandje ligt aan de zuidoostkust van het eiland Santiago en is gemakkelijk te herkennen (op een afstand) aan de typische vorm waaraan het de naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met zeeleeuwen. Landinwaarts is er een pad langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en vele Sally Lightfoot krabben. Snorkelen is hier geweldig. Pinguïns kom je hier tegen en met wat geluk ook de parende arendsroggen.
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic | volpension

Dag 7: San Cristobal – Lobos Island

Vandaag bezoekt u het eiland San Cristobal. San Cristobal is met 558 km2 oppervlakte het vijfde eiland van de archipel. Het hoogste punt ligt op 730 meter. Hier vindt u na Baltra, de 2e luchthaven van de archipel. De hoofdstad van de Galapagos eilanden, Puerto Baquerizo Moreno, is op dit eiland gelegen. Na het eiland Santa Cruz heeft dit eiland het grootste inwonersaantal, ca. 5500. In de ochtend vaart u naar de noordkust en bezoekt u Witch Hill, een door de zee uitgeholde rots. Daarna bezoekt u één van de meest witte poederachtige stranden van de Galapagos met een overvloed aan dieren. De dieren die u hier kunt spotten zijn zeeschildpadden, roggen en verschillende Jan-van-Gent vogels. U heeft hier de gelegenheid om een duik te nemen en/ of te snorkelen. In de middag vaart u vanuit San Cristobal naar het kleine eiland Isla Lobos. Hier nestelen blauwvoet Jan-van-Gent vogels en er leeft een kolonie zeeleeuwen. Op het eiland kunt u uiteraard een mooie wandeling maken, maar een echte aanrader is om te snorkelen met de zeeleeuwen!
Overnachting aan boord van MY Grand Majestic| volpension

 

Dag 8: San Cristobal - Quito/ Guayaquil

De laatste cruisedag is aangebroken maar voordat u naar de luchthaven wordt gebracht, bezoekt u in de ochtend het Gianni Arismendy Interpretatie centrum. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van de eilanden en leert u meer over de natuur en de geologische formatie van het archipel. Hierna wordt u naar de luchthaven van San Cristobal gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Quito of Guayaquil. Einde van uw Galapagos cruise.

Reissom

Vanaf € 5.660,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodatie(s) en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 1 hotel overnachting in Quito of Guayaquil (voor de start van de cruise)
 • 7 overnachtingen aan boord van de MY Grand Majestic Galapagos Cruise, op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de Galapagos cruise, onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen
 • alle transfers op de Galapagos eilanden
 • snorkeluitrusting, onderwatercamera en wetsuit
 • 1 luchthaventransfers voor de Galapagos vluchten (2020)
 • assistentie op de luchthaven bij aankomst en vertrek vanuit de Galapagos eilanden
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten (vasteland Ecuador – Galapagos – vasteland Ecuador)
 • alcoholische dranken
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 100,- p.p. moet ter plaatse bij entree van het park voldaan worden. Evenals de betaling van USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL).
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Galapagos

Meer inspirarie - Bekijk onze blogartikelen