Rally de las Bodegas

Dag-tot-dag beschrijving

Tijdens deze bijzondere reis maakt u als autoliefhebber op een unieke manier kennis met Argentinië en haar bekende wijnregio. Vanuit Buenos Aires vliegt u naar Mendoza waar uw klassieke auto voor u klaar staat. In de avond gaat de Rally de las Bodegas van start met een feestelijke opening. De volgende twee dagen staan in het teken van de Rally de las Bodegas. Al rijdend in uw klassieker rijdt u door de landschappen van de provincie Mendoza. U passeert hier wijngaarden en wijnhuizen van de beste wijnproducenten ter wereld, met de toppen van het Andes gebergte op de achtergrond. Na de rally verblijft u in Casa de Uco, een unieke accommodatie in de Uco vallei. U sluit uw reis af in Buenos Aires met een bezoek aan een van de beste tango shows in de Argentijnse hoofdstad.

Dag 1 | Amsterdam - Buenos Aires

Uw bijzondere reis naar de bekendste wijnregio van Argentinië gaat vandaag van start. U vertrekt vanaf Amsterdam en komt de volgende ochtend in Buenos Aires aan.

Dag 2 | Buenos Aires

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Een lokale medewerker staat u op te wachten om u naar uw hotel te brengen. Een early check-in is, indien gewenst, voor u geregeld, zodat u direct uw hotelkamer in kunt. U verblijft in het Park Hyatt Palacio Duhau. Dit zeer luxe hotel ligt aan de 'Avenida Alvear', centraal in de prachtige wijk Recoleta en in de directe nabijheid van luxe boutiques en de betere restaurants. In de middag wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel en meegenomen langs de hoogtepunten van deze mooie stad. U bezoekt tijdens deze wandeling onder andere het Plaza de Mayo, waar Evita ooit haar volk toesprak, La Boca; de volkswijk, het Plaza San Martin en Recoleta. In de avond kunt u genieten van de traditionele Argentijnse kookkunst, biefstuk en asado.
Overnachting: Park Hyatt Palacio Duhau 

Dag 3 | Buenos Aires - Mendoza

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Mendoza. Hier staat een lokale medewerker op u te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht. Uw klassieke auto waar u de komende dagen mee op pad gaat staat voor u klaar. In de middag wordt de auto gekeurd door de organisatie en u meldt zich aan. In de avond wordt de Rally de las Bodegas op een feestelijke manier geopend.
Overnachting: Park Hyatt Mendoza

Dag 4 en 5 | Rally de las Bodegas

Deze dagen staan in het teken van de Rally de las Bodegas. Tijdens de race worden tijdgeregelde races in vijf verschillende categorieën gereden. Meer dan 700 kilometer wordt afgelegd en onderweg zijn er voldoende stops om te genieten van gastronomische gerechten, Polo-exposities en bezoeken aan wijnmakerijen. Al rijdend in uw klassieker rijdt u door de landschappen van de provincie Mendoza. U passeert hier wijngaarden en wijnhuizen van de beste wijnproducenten ter wereld, met de toppen van het Andes gebergte op de achtergrond. De sfeer is ontspannen, maar verliest u zeker het competitie-element niet uit het oog. De rally wordt de laatste avond afgesloten met een feestelijk diner.
Overnachting: Park Hyatt Mendoza

Dag 6 | Mendoza - Uco Vallei

Na de indrukwekkende rally van de afgelopen dagen wordt u in de ochtend bij uw hotel opgewacht en naar de Uco Vallei gebracht. Deze vallei ligt ongeveer op 1,5 uur rijden van het centrum van Mendoza. U verblijft in Casa de Uco. De passie voor design en architectuur is gecombineerd met de liefde en waardering voor goede wijnen. Bovendien is de eigenaar van de accommodatie, Juan Tonconogy, een fervent autoliefhebber. Zelf rijdt hij al jaren mee met de Rally de las Bodega en won hij al driemaal de Mille Miglia in Italië. Bij aankomst wordt u welkom geheten door de medewerkers van het hotel die service hoog in het vaandel hebben. In de namiddag in de wijnbar met lounge kunt u genieten van een goede wijn. 
Overnachting: Casa de Uco

Dag 7 t/m 9 | Uco Vallei

Deze dagen zijn vrij gepland en kunt u de omgeving van Casa de Uco verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het wijnlandgoed van Casa de Uco met een rondleiding in de wijngaard en ontspannen in de tuin van 320 hectare. Daarnaast biedt de Uco Vallei volop mogelijkheden voor dagelijkse activiteiten en buitengewone ervaringen. Het hotel biedt u de mogelijkheid om de wijngaarden te verkennen te paard, op de fiets of te voet. Speel een potje tennis, relax aan de rand van het zwembad of verken het ecologische reservaat en de prachtige bergen van de Andes.
Overnachting: Casa de Uco

Dag 10 | Uco Vallei - Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Mendoza gebracht vanwaar u terug vliegt naar Buenos Aires. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag heeft u ter vrije besteding. Buenos Aires staat ook wel bekend als ‘het Parijs van het zuiden’. Dit vanwege de talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking. ‘s Avonds wordt u in uw hotel opgehaald en meegenomen naar de Rojo Tango van het Faena hotel. Deze tangoshow staat wereldwijd bekend als één van de beste van Buenos Aires en won al meerdere prijzen. Onder het genot van een heerlijk diner wordt u hier getrakteerd op uitvoeringen van de beste tangodansers. Na afloop wordt u naar uw hotel terug gebracht.
Overnachting: Park Hyatt Palacio Duhau 


Foto: Rojo Tango

Dag 11 | Buenos Aires - Amsterdam

Aan het eind van de middag vliegt u vanuit Buenos Aires terug naar Amsterdam. Indien gewenst wordt er een late check out voor u geregeld. Aan het begin van de middag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hier stapt u aan boord van het vliegtuig die u weer terug naar Amsterdam brengt.

Dag 12 | Amsterdam

In de ochtend arriveert u op Schiphol

Reissom: vanaf € 9.955,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Rally de las Bodegas rijden

Wilt u deze unieke autoreis graag zelf maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. We kunnen deze reis zoals beschreven voor u boeken, maar het is ook mogelijk om bovengenoemde reis nader aan te passen naar uw wensen. Neem voor een persoonlijk reisadvies of het doorspreken van uw wensen vrijblijvend contact op met één van onze reisspecialisten. U kunt ons bellen: +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Neem contact op

Meer over Argentinië