Fantastisch nieuws! Boek en reis nu zorgeloos naar Latijns-Amerika! Lees meer

Patagonia experience 2021

Dag-tot-dag beschrijving

Deze exclusieve rondreis neemt u mee door de meest betoverende regio van Patagonië. Hier rijdt u door ontelbare landschappen waar u niet op uitgekeken raakt. Het is als een natuurfilm met u in de hoofdrol. We rijden naar het eind van de wereld, bezoeken de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer en ontdekken het Nationale Park Torres del Paine. Onderweg rijdt u door de meest spectaculaire landschappen. Gletsjers, bergtoppen en uitgestrekte vlaktes. U bezoekt een estancia en maakt kennis met een kolonie koningspinguïns. Het wordt een onvergetelijke reis in de wildernis van Patagonië.

Dag 1 | 19 oktober: Amsterdam – Santiago

U stapt in de avond in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Santiago. Hier arriveert u de volgende dag.

Dag 2 | 20 oktober: Santiago

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Santiago. U wordt welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht. Er is een early check in voor u geregeld zodat u zich bij aankomst direct kunt opfrissen. Rust even uit van de lange reis. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. In het centrum van de stad vindt u veel boeiende bezienswaardigheden en verschillende aantrekkelijke parken. Waar u zich ook bevindt in de stad, u bent altijd omringd door de bergtoppen van de Andes.
Overnachting: Hotel Magnolia | logies & ontbijt

Dag 3 | 21 oktober: Santiago – Punta Arenas

U wordt van uw hotel naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord gaat van een binnenlandse vlucht die u naar Punta Arenas brengt. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Na het inchecken kunt u zich opfrissen en de middag heeft u ter vrije besteding. Punta Arenas is de meest zuidelijk gelegen stad van Chili. Maak een wandeling door het centrum en bezoek het hoofdplein. Hier vindt u een standbeeld van een indiaan. Kus of raak dit beeld aan en het verhaal wil dat u hier weer terug komt. In de avond volgt een informele expeditie briefing, gevolgd door een welkomstdiner.
Accommodatie: Diego de Almagro | halfpension

Dag 4 | 22 oktober: Punta Arenas – Porvenir – Rio Grande

Afstand: 2,5 uur op de ferry, 232 kilometer verharde weg
Geschatte rijtijd: 4 uur

Het avontuur begint vandaag en de dag start daarom vroeg. Na het ontbijt rijden we naar de haven van Punta Arenas, Tres Puentes terminal, en nemen we de ferry naar Porvenir (ca. 2,5 uur varen). Hierbij steken we de Straat van Magelhaen over. Bij aankomst in Porvenir bevindt u zich op het Chileense deel van Vuurland, in het Spaans; Tierra del Fuego. Voordat we doorrijden naar het hotel brengen we een bezoek aan een kolonie koningspinguïns. Deze soort is de op een na grootste pinguïn soort en het is erg bijzonder en vermakelijk om deze dieren voorbij te zien waggelen. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Rio Grande en hebben we een eerste grensovergang tussen Chili en Argentinië. Vroeg in de avond komt u aan bij uw hotel. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding. We adviseren u graag over een goed restaurant. 
Accommodatie: Posada don Fiori | halfpension

Dag 5 | 23 oktober: Rio Grande – Ushuaia

Afstand: 215 kilometer verharde weg
Geschatte rijtijd: 3,5 uur

Er staat een korte reisdag op het programma. We vertrekken wat later, dat geeft u in de ochtend de tijd om rustig op te starten. Vanuit Rio Grande rijden we naar het einde van de wereld. Geniet van het omringende landschap. De route voert u van schilderachtig besneeuwde bergen en pittoreske meren naar droge, vlakke en steppe achtige gebieden. Tegen de avond komen we aan in Ushuaia.
Accommodatie: Los Cauquenes | logies & ontbijt

Dag 6 | 24 oktober: Ushuaia

Vandaag staat er een vrije dag gepland in Ushuaia. U heeft de gelegenheid om de omgeving van de stad te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het nationale park Tierra del Fuego. In dit natuurgebied vindt u een voorbeeld van het Patagonisch oerwoud dat zich kenmerkt door ruige bergtoppen, gletsjer meren en groene valleien. Ten noorden van Ushuaia bevindt zich het Escondido meer tussen de uitlopers van het Andes gebergte. Bent u een vogelspotter? Dan is dit de plek waar u moet zijn. Tot slot kunt u een boottocht over het Beagle kanaal maken. De wateren van het kanaal zijn rijk aan voedsel waardoor zich hier een uitbundig dierenleven manifesteert, zoals pinguïns, zeeleeuwen en albatrossen.
Accommodatie: Los Cauquenes | logies & ontbijt

Dag 7 | 25 oktober: Ushuaia - Rio Gallegos

Afstand: 585 kilometer verharde weg
Geschatte rijtijd: 9 uur

Vroeg in de ochtend verlaten we de meest zuidelijke stad van de wereld en rijden naar het noorden. We hebben een lange dag voor de boeg. Onderweg gaan we twee keer de grens tussen Chili en Argentinië over en we maken weer een overtocht met de ferry. Rio Gallegos is vernoemd naar Blasco Gallegos. Hij is een van de piloten van Ferdinand Magellan, die de rivier de Gallegos heeft ontdekt. Tegen de avond arriveren we in het hotel.
Accommodatie: Hotel Patagonië | logies & ontbijt

Dag 8 | 26 oktober: Rio Gallegos - El Calafate 

Afstand: 360 kilometer verharde weg
Geschatte rijtijd: 6 uur

We hebben een prachtige route voor de boeg die u doet denken aan de vlaktes en grimmige pieken van het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar dan ruiger. U bevindt zich namelijk in dezelfde regio als Antarctica. Aan het eind van de middag komen we aan bij Estancia Nibepo Aike in het plaatsje El Calafate. De estancia is nog steeds in bedrijf en al meer dan vier generaties in handen van dezelfde familie. Hier krijgt u een kijkje in het leven op een authentieke estancia, temidden van de prachtige omgeving van Los Glaciares National Park. Het park beslaat een gebied van meer dan 12.000 hectare en strekt zich uit tot aan de grens met Chili. U verblijft 3 nachten in Estancia Nibepo Aike, zodat we genoeg tijd hebben om de omgeving te verkennen.
Accommodatie: Estancia Nibepo Aike | halfpension

Dag 9 | 27 oktober: El Calafate

Vandaag staat er een vrije dag gepland die u kunt doorbrengen op de estancia. Ga paardrijden of maak een wandeling om de prachtige omgeving van de estancia te verkennen. Het charmante Patagonische platteland, omgeven door prachtige bergen, helpen u om te ontspannen. Ga lekker zitten en geniet van de lokale wijnen.
Accommodatie: Estancia Nibepo Aike | volpension

Dag 10 | 28 oktober: El Calafate

Het is tijd om de Perito Moreno gletsjer te verkennen. Deze indrukwekkende ijsmuur van 70 meter hoog en enkele kilometers breed, is een van de weinige gletsjers ter wereld die nog in omvang groeit. We rijden door het Nationale Park naar de Perito Moreno. Hier lopen voor een prachtig uitzicht op de massieve ijswand over de panoramabalkons die speciaal hiervoor zijn aangelegd. De aanblik en het donderende geluid van afbrekend ijs is ronduit spectaculair. Laat in de middag rijden we terug naar de estancia voor een prachtige zonsondergang en een heerlijk diner.
Accommodatie: Estancia Nibepo Aike | volpension

Dag 11 | 29 oktober: El Calafate - Cerro Guido

Afstand: 265 kilometer verharde weg, 50 kilometer onverharde weg
Geschatte rijtijd: 5 uur

Vandaag gaan we weer vroeg van start. We rijden door een van de mooiste landschappen van de Argentijnse Pampas en gaan nog een laatste keer de grens over van Argentinië naar Chili. Eenmaal aan de andere kant naderen we het iconische Torres del Paine National Park. U verblijft in de authentieke estancia Cerro Guido die grenst aan de oostkant van Torres del Paine. Het is een geweldige plek voor natuur- en wildlife-liefhebbers, dankzij een grote verscheidenheid aan flora en fauna in het gebied. Bij aankomst kunt u zich opfrissen en in de avond staat een diner gepland. We verblijven 2 nachten in estancia Cerro Guido, zodat we genoeg tijd hebben om de omgeving te verkennen.
Accommodatie: Cerro Guido | volpension

Dag 12 | 30 oktober: Cerro Guido

Er staat een volledige dag in Nationaal Park Torres del Paine gepland. Naast de spectaculaire natuur is het ook de thuisbasis van 25 verschillende dieren, zoals de guanaco, poema, de Patagonische grijze vos en het bedreigde Huemul hert. Met een beetje geluk spot u een van deze dieren. U bezoekt een aantal van de meest iconische plaatsen van het Nationale Park gecombineerd met een aantal stukken offroad. Of het nu gaat om Sierra Baguales, een bezoek aan een lokale boerderij, een 4x4 rivieroversteekplaats of een bezoek aan een geheime lagune, u blijft de beroemde torens altijd aan de horizon zien. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar estancia Cerro Guido. In de avond wordt een afscheidsdiner verzorgd waarbij we alle mooie momenten aan deze exclusieve autoreis nog een keer doorlopen.
Accommodatie: Estancia Cerro Guido | volpension

Dag 13 | 31 oktober: Cerro Guido – Puerto Natales – Punta Arenas - Santiago

Afstand: 110 kilometer
Geschatte rijtijd: 2 uur rijden naar Puerto Natales

De laatste autorit van deze onvergetelijke reis brengt ons terug naar de beschaving: Puerto Natales. De rit voert ons door de interessante landschappen die Chileens Patagonië te bieden heeft. Bij aankomst in Puerto Natales levert u uw huurauto in en wordt u naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht. Vanaf hier neemt u een binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Santiago. Vanuit de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht.
Accommodatie: Hotel Magnolia | logies & ontbijt

Dag 14 | 1 november: Santiago – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht. Hier stapt u op uw vlucht naar huis waar u de volgende ochtend arriveert.

Dag 15 | 2 november: Amsterdam

Uw unieke reis zit er helaas op. Vandaag arriveert u in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 9.870,- per persoon

*Op basis van 2 samen reizende personen

**Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • Lokale vluchten, economy class
 • 12 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • Alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 11 dagen huurauto; Jeep Wrangler Unlimited Rubicon incl. basisverzekering en begeleidingsteam met separate 4wd auto en satellietcommunicatie
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • Publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering

Extra aantrekkelijke boekings- en annuleringsvoorwaarden

 • Aanbetaling is € 500,- per team
 • Mocht de bestemming 5 weken voor vertrek rood of oranje gekleurd zijn door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in verband met COVID-19, dan wordt de reis geannuleerd en ontvangt u direct uw aanbetaling terug. 

Aanmelden Patagonia experience 2021

Wilt u meer informatie over de Patagonia Experience 2021 of wilt u zich aanmelden voor deze exclusieve autoreis? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk altijd bellen: +31 73 610 62 04 of stuur ons een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Aanmelden