Boek nu zonder zorgen: Geen aanbetaling en kosteloos annuleren. Lees meer

Central AmeriCar: de check-up

26 Juni, nog 3 maanden te gaan en dan gaat hij van start! Voor de eerste keer zal Latin AmeriCar Centraal-Amerika gaan aandoen, een magnifieke route die start in Panama-City en eindigt in de hoofdstad van Mexico. Een internationale groep van dertien teams maakt zich op voor deze unieke reis langs tropische stranden, mystieke nevelwouden, verborgen Mayatempels en koloniale steden. Ze zullen worden begeleid door een technisch team, die ervoor zorgt dat de auto’s in topvorm zijn, een team van reisbegeleiders die alle logistiek op rolletjes laat lopen, en een team bestaande uit reisjournalist Jurriaan Teulings en documentairemaker Floris Leeuwenberg, die ervoor zorgen dat deze unieke reis professioneel wordt vastgelegd. Vanaf vandaag gaan de serieuze voorbereidingen van start, te beginnen met de professionele check-up van de hoofdrolspelers: de auto’s!

Een garage als een museum

De perfecte locatie hiervoor is gevonden in Das Triebwerk in Schwelm, Duitsland. Eigenaar Stephan Rohleder is deelnemer aan de tocht en van harte bereid zijn locatie hiervoor beschikbaar te stellen. Een voor een gaan de auto’s – niet allemaal even nieuw en al andere rally’s als Hamburg naar Peking achter de rug – de brug op. Onze monteur Jens Kriegshammer inspecteert met een kritische blik de olieleidingen, de staat van de motoren en de kwaliteit van de schokdempers. Dit geeft de deelnemers de gelegenheid elkaar te leren kennen, onder het genot van een kopje koffie, Kirschkuchen en Bossche bollen. Das Triebwerk blijkt een waar museum te zijn voor de autoliefhebber. Niet alleen heeft Stephan een collectie van tientallen Porsches, ook klassieke Mercedessen en Volkswagenbusjes zijn te zien, eentje zelfs omgebouwd tot pick-up truck. 

De presentatie

Na de controle nemen de deelnemers plaats voor de presentatie. Johan neemt de toeschouwers vakkundig mee langs de vele hoogtepunten die hen te wachten staat: oceaantankers in de Miraflores Locks van het Panamakanaal, de walvissen voor de kust van Dominical in Costa Rica, de Spaanse koloniale stad Granada in Nicaragua, de Maya-bolwerken Tikal in Guatemala en Chichén Itzá in Mexico, de tropische stranden van Belize, om uiteindelijk te eindigen in de bruisende metropool Mexico-City. Er wordt dieper in gegaan op onderwerpen als het veilig verschepen van de auto’s, de verzekering, de huidige Covid-situatie in dit deel van Latijns-Amerika en lokale valuta. Een expeditie tocht zoals deze behoeft immers een gedegen voorbereiding! Iedereen past tenslotte zijn of haar jas die alle deelnemers aangeboden krijgen via de samenwerking tussen Sapa Pana Travel en kwaliteits-outdoormerk Cortazu ©. De presentatie doet de reislust van bezoekers aanwakkeren en twee teams schrijven zich dezelfde dag nog in, waardoor de Central AmeriCar 2021 zijn maximaal aantal deelnemers heeft bereikt. 

Ons evenement op 25 september

Bent u ook geïnteresseerd in het maken van een unieke en onvergetelijke reis met uw eigen klassieker door Latijns Amerika? Op 25 september organiseren wij wederom in Schwelm een speciaal evenement rond dit thema. U krijgt een presentatie over de komende door ons te organiseren rally’s, aangekleed met Latijns Amerikaanse muziek en dans, Latijns-Amerikaanse hapjes en drankjes en meer. Aan bod zullen komen de rally’s die al in onze agenda staan:

  • Mei 2022: South AmeriCar, van de Peruaanse hoofdstad Lima naar Rio de Janeiro in Brazilië
  • Maart 2022: Rally de las Bodegas, 3-daagse tour door het wijndistrict van Mendoza in Argentinië (deze tour rijdt u in een klassieke auto die lokaal ter beschikking wordt gesteld)
  • Oktober 2023: Central Americar, wederom van Panama-City naar Mexico-City

Meldt u zich hier aan

Klik hier als u meer wilt weten over de expeditie rally’s die we gaan organiseren en in het verleden al organiseerden.

Impressie South AmeriCar