Senda Monteverde heet u van harte welkom in een informele sfeer in het nevelwoud, waar u niets te kort komt. Geniet van een hoogstaande service  en moderne faciliteiten.

 • Senda Monteverde
  Senda Monteverde

 • Senda Monteverde
  Senda Monteverde

 • Senda Monteverde
  Senda Monteverde

 • Senda Monteverde
  Senda Monteverde

 • Senda Monteverde
  Senda Monteverde

 • Senda Monteverde
  Senda Monteverde

In 2018 nam het Costa Ricaans echtpaar John & Lisa Aspinall het voormalige Sapo Dorado Hotel over. Hun missie was hier nieuw leven blazen in wat ooit een leuk hotel was en de lokale inwoners hier bij te betrekken. Het resultaat mag er zijn. 

In het hart van het nevelwoud van Costa Rica

Senda Monteverde is gelegen in de noordwestelijke hooglanden van Costa Rica. Het biedt u de perfecte uitgangspunt om kennis te maken met Monteverde, het nevelwoud gebied van Costa Rica. U bevindt zich hier in een groene oase van rust ver van de gehaaste wereld, waar u enkel de geluiden van de natuur kunt waarnemen. In het omliggende nevelwoud komt u diverse soorten kikkers, vlinders en vele andere insecten, maar ook een rijke fauna tegenkomen. Omdat het Aguti wildlife reserve dichtbij het hotel is gelegen komt het voor dat u speelse dieren, zoals neusberen, agoeti’s en gordeldieren over het landgoed ziet lopen.

In de omgeving is er genoeg te beleven. De conciërges helpen u graag bij het boeken van activiteiten. Start de dag met een yogales bij de Loft, geniet vervolgens van een verse a la carte ontbijt. Breng een bezoek aan het Aguti wildlife reserve, ga paardrijden, maak een mooie wandeltocht door het nevelwoud, ga kanoën, verken het gebied in zogenaamde sky-tram of bezoek een plaatselijke koffie -of cacaoboerderij. Het dorpje van Monteverde bevindt zich op slechts 15 minuten loopafstand van het hotel, waar u een kop koffie kunt gaan drinken of een bezoek kunt brengen aan een lokale bierbrouwerij.


Moderne inrichting en lokale kunst

Senda Monteverde is een boutique hotel met slechts 24 kamers die verspreidt liggen over het terrein van het hotel. U slaapt hier in comfortabele moderne berghut met een openlucht veranda dat uitkijkt op de Stille Oceaan in de verte of op het nevelwoud. De moderne inrichting wordt onderbroken met lokale kunst. Door het koelere klimaat van Monteverde heeft u hier geen airco nodig, in plaats daarvan hebben alle kamers een plafondventilator. De kamers van Senda Monteverde bestaan uit vier categorieën. 

De zeer vriendelijke medewerkers van het hotel komen bijna allemaal uit Costa Rica en de meeste zijn geboren en getogen op loopafstand van het hotel. Daarnaast zijn de maaltijden die hier geserveerd worden vers bereid met ingrediënten die zo veel mogelijk uit de nabijgelegen omgeving komen. De zogenaamde farm-to-table concept zorgt voor verse en lokale gerechten. Zo probeert het hotel zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale middelen en zo iets terug te doen voor de omgeving. Goed voor het milieu, een mooie manier om iets te doen voor de lokale gemeenschap en u maakt hierbij kennis met lokale producten/gerechten. 

Senda Monteverde is onderdeel van de Cayuga collectie. Cayuga staat voor luxe duurzame accommodaties. U bent hier verzekerd van hoog service niveau, gecombineerd met goede maaltijden tijdens uw verblijf. 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier