Villa d'Arte Magazine Inspiratiereis Mexico

Heeft het artikel ‘Mexico-Stad, designstad’, in het Villa d’Arte magazine, u ook zo nieuwsgierig gemaakt naar Mexico-Stad? Bent u benieuwd wat deze bruisende stad te bieden heeft en wilt u graag de kunstzinnige kant van Mexico ontdekken? Lees dan verder, want wij hebben een geweldige art en designreis naar Mexico-Stad en San Miguel de Allende voor u samengesteld.

 • Metro Mexico-Stad
  Metro Mexico-Stad

  Foto: Jurriaan Teulings

 • Museum Soumaya - Mexico-Stad
  Museum Soumaya - Mexico-Stad

  Foto: Jurriaan Teulings

 • Concept store Blend, Mexico-Stad
  Concept store Blend, Mexico-Stad

  Foto: Jurriaan Teulings

 • Café Lola, Mexico-Stad
  Café Lola, Mexico-Stad

  Foto: Jurriaan Teulings

 • Museum van de Antropologie, Mexico-Stad
  Museum van de Antropologie, Mexico-Stad

  Foto: Jurriaan Teulings

 • Hotel Las Alcobas, Mexico-Stad
  Hotel Las Alcobas, Mexico-Stad

 • Teotihuacán, Mexico
  Teotihuacán, Mexico

 • San Miguel de Allende, Mexico
  San Miguel de Allende, Mexico

 • San Miguel de Allende, Mexico
  San Miguel de Allende, Mexico

 • Tequila proeverij, San Miguel de Allende
  Tequila proeverij, San Miguel de Allende

 • Cuna de Tierra wijngaard, San Miguel de Allende
  Cuna de Tierra wijngaard, San Miguel de Allende

Eeuwenoude tradities en het moderne stadsleven

Als kunst-, cultuur- en architectuurliefhebber is het tegenwoordig geen optie meer om Mexico-Stad over te slaan. De afgelopen jaren heeft de stad zich weten te ontwikkelen als dé culturele hoofdstad van Latijns-Amerika. U vindt hier een rijk aanbod aan musea en galerieën, een levendig nachtleven en ook op culinair gebied komt u hier niets tekort.

Bovendien ontwikkelt de architectuur en design scene zich in Mexico-Stad in een razend tempo. Sinds 2009 wordt hier de Design Week gehouden en dit jaar is Mexico-Stad de officiële Designhoofdstad van de wereld. Er zijn hier werken te zien van gevestigde én nieuwe designers die de traditionele gebruiken combineren met het dagelijkse moderne leven. 

Ook buiten de hoofdstad komt u een levendige kunstscene tegen. Zo wordt het plaatsje San Miguel de Allende, op ongeveer 3,5 uur rijden ten noorden van Mexico-Stad, gezien als het centrum voor kunst, cultuur en geschiedenis. Deze UNESCO-werelderfgoed stad lijkt op een openluchtmuseum en is door het reismagazine Condé Nast Traveler eerder al verkozen tot ‘Beste stad van de wereld’. Op iedere hoek van de straat vindt u kunst, cultuur en vakmanschap. Slenter door de geplaveide straatjes, bezoek ambachtelijke workshops en kunstgalerieën en ontdek waarom zoveel mensen die u al voor gingen verliefd zijn geworden op deze stad. 

Maak kennis met kunstzinnig Mexico

Maak kennis met een trots, modern en kunstzinnig Mexico. Uw reis start in Mexico-Stad, waar u met Aeromexico dagelijks rechtstreeks naar toe kunt vliegen. De eerste dagen van uw reis brengt u door in de hoofdstad en leert u wat deze interessante stad op het gebied van art, design en architectuur te bieden heeft. Ontdek hoe de eeuwenoude invloeden zich mengen met het moderne stadsleven en hoe de rijke tradities door de jonge generatie designers, kunstenaars en koks een nieuw leven in worden geblazen. Onder leiding van een privégids wordt u onder andere meegenomen naar hoogtepunten als het Nationaal museum voor Antropologie en de ALMANAQE fotografie- en kunst galerie in de hippe wijk Roma. U duikt in de wereld van het Mexicaanse design en u bezoek de zuidelijke wijken van de stad met onder meer een bezoek aan het huis van Frida Kahlo. Na deze dagen reist u verder naar San Miguel de Allende, met een tussenstop bij de indrukwekkende archeologische vindplaats Teotihuacán. Ook in San Miguel de Allende wordt u meegenomen door een privé gids. U bezoekt onder meer de Parroquita Kathedraal, een tequila fabriek, het kunstcentrum Fábrica la Aurora en de wijngaard van Cuna de Tierra. Geniet van dit onbekende, maar zeer bijzondere stukje Mexico!

Gedetailleerde reisomschrijving

Heeft de culturele kant van Mexico uw interesse gewekt? Wij hebben een 12-daagse art en designreis naar Mexico-Stad en San Miguel de Allende voor u samengesteld. Bekijk HIER de gedetailleerde reisomschrijving voor deze Unieke Reis. 

Hoogtepunten van de reis

- Nationaal Museum voor Antropologie, Mexico-Stad
- Kunst en fotografie tour door de wijk Roma, Mexico-Stad
- Bezoek aan de zuidelijke wijken van Mexico-Stad incl. het blauwe huis van Frida Kahlo
- Bezoek aan de archeologische vindplaats Teotihuacán
- Stad tour San Miguel de Allende
- Tequila proeverij, San Miguel de Allende
- Bezoek aan het kunstcentrum Fábrica La Aurora, San Miguel de Allende
- Wijntour bij wijngaard Cuna de Tierra incl. lunch

Reissom

Bovengenoemde reis is te boeken vanaf € 6.799,- p.p. (bij 2 personen), exclusief de intercontinentale vluchten met Aeromexico: Amsterdam – Mexico-Stad / Mexico-Stad – Amsterdam.


Goed om te weten: pas de reis aan naar uw wensen!

Wilt u graag nog iets aanpassen aan deze reis of wilt u graag meerdere plaatsen bezoeken? Als 100% Latijns-Amerika kenner zijn wij gespecialiseerd in individuele maatwerkreizen en kunnen wij u helpen bij het plannen van uw maatwerkreis met deze unieke reis als leidraad.

Al 15 jaar zijn wij 100% gespecialiseerd in individuele maatwerk reizen, premium groepsreizen en exclusieve autoreizen naar Latijns-Amerika. Met onze specialistische kennis en een professioneel netwerk ter plaatse streven wij naar onvergetelijke reiservaringen voor de echte reisliefhebbers. Door de belangrijkste hoogtepunten te combineren met hoogwaardige off the beaten track belevingen willen we u net zo laten genieten van Latijns-Amerika als wij er zelf van genieten, maar dan natuurlijk aangepast op uw wensen. Het is daarom mogelijk om bovengenoemde reis nader aan te passen naar uw wensen. Neem voor een persoonlijk reisadvies of het doorspreken van uw wensen vrijblijvend contact op met één van onze reisspecialisten.

Lees HIER het artikel zoals in Villa d’Arte nog eens door of neem direct contact met ons op.
 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier