Een groene stad, in tegenstelling tot wat men zou verwachten van een dergelijke metropool.

 • Beautiful Mexico City!
  Beautiful Mexico City!

 • Voldoende mogelijkheden om tot rust te komen in een drukke stad
  Voldoende mogelijkheden om tot rust te komen in een drukke stad

 • Blije Mexicaanse kinderen :-)
  Blije Mexicaanse kinderen :-)

 • St. Regis hotel Mexico City
  St. Regis hotel Mexico City

 • Bellas artes theater
  Bellas artes theater

 • Video Mexico City

  Live it to believe it!

 • Mexico City
  Mexico City

  De muurschildering van Diego Riveira in het presidentieel paleis in Mexico City vertelt de bewogen geschiedenis van Mexico.

 • Mexico City
  Mexico City

  De torens van de kathedraal van Mexico City.

 • Mexico City
  Mexico City

  Het monumentale postkantoor in Mexico Stad.

 • Mexico City
  Mexico City

  Overzicht over de Azteken site Teotihuacán vanaf de hoogste tempel.

 • Mexico City
  Mexico City

  Teotihuacán

Mexico stad is niet altijd zo groen geweest. Pas in de afgelopen jaren neemt de regering maatregelen om deze stad groener te maken. Mexico-stad bevindt zich in een vulkanische gordel, op de hoogvlakte van Zuid-Centraal Mexico. Tussen de twee grote besneeuwde vulkanen, Popocatepetl en Iztaccihuatl. Wel 2240 meter boven de zeespiegel. Momenteel heeft de stad meer dan 25 miljoen inwoners, dat is een vijfde van de gehele populatie van Mexico! Door de hoogte waarop de Mexico City gelegen is, kent de stad het gehele jaar door een aangenaam klimaat, zonder extreem lage of extreem hoge temperaturen.

Mexico City is de perfecte start voor een reis door Mexico. Het is een aangename groene stad met mooie parken en aantrekkelijke wijken. U kunt in Mexico City veel leren over de bewogen en veelzijdige geschiedenis van dit enorme land, waarmee u een goede basiskennis hebt om verder te reizen. Maak een stadswandeling met een gids door het oude centrum, waarbij u onder meer het presidentiële paleis bezoekt. In dit presidentiële paleis heeft de beroemde Mexicaanse kunstenaar Diego Riveira een enorme muurschildering gemaakt, waarin de geschiedenis van Mexico uitgebeeld wordt. Vanuit het presidentiële paleis loopt u gemakkelijk naar de kathedraal, die eveneens gelegen is aan het centrale plein van de stad.

Templo Mayor

Voor degene die in archeologie geïnteresseerd is; bezoek de Templo Mayor. Dit was voor de komst van de Spanjaarden, de grootste en belangrijkste tempel van de Azteken met een hoogte van maar liefst 60 meter.

Tips!
Bezoek Mexico stad in het weekend! Dit scheelt enorm in de verkeersdrukte, zodat u in relatief korte tijd veel plekken kunt bezoeken, zonder dat u vast staat in het verkeer. Wist u dat op zondagochtend de grote doorgaande weg 'Paseo de las Reformas' autovrij is? Ga voor een lunch naar het dakterras van het Down Town hotel, u heeft hier een prachtig uitzicht op het centrale plein. Desgewenst regelen wij hier voor u het beste tafeltje. In de aantrekkelijke, jaren 50 wijk Polanco kunt u genieten van mooie authentieke Mexicaanse gerechten. Veel stedelingen komen hier in de weekenden om heerlijk lang te tafelen. Er heerst hier dan een gezellige sfeer!

 • Las Alcobas Hotel - Mexico stad

  Las Alcobas Hotel - Mexico

  Het Las Alcobas hotel is de beste keuze wanneer u op zoek bent naar ultiem comfort en kleinschaligheid tijdens uw verblijf in Mexico stad. 

  Lees verder
 • Busue Hotel - Mexico stad

  Busue Hotel - Mexico

  Busue hotel is een kleinschalige accommodatie in het hart van de levendige wijk Polanco.

  Lees verder
 • Four Seasons Hotel - Mexico City

  Four Seasons - Mexico

  Voor alle liefhebbers van de Four Seasons hotels, is ook dit hotel een aanrader.

  Lees verder
 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier