Managua, een prachtige hoofdstad, een stad met een roerige geschiedenis op zowel cultureel als natuurlijk vlak.

 • Managua
  Managua

 • Managua
  Managua

 • Managua
  Managua

 • Managua
  Managua

In het verleden werd het centrum getroffen door heftige aardbevingen en vlak hierna brak er een hevige revolutie uit tegen de dictatuur van Somoza. Momenteel is Managua een rustige stad met een prachtig oud en een nieuw centrum.

Het oude centrum kenmerkt zich door zichtbare schade van aardbevingen en de revolutie,maar enkele gebouwen zijn inmiddels al prachtig gerestaureerd.
Een aantal hoogtepunten in de stad zijn; het meer van Managua, het Nationale Theater, de kerken, het Nationale Paleis met hierin het Nationale Museum en het plein van de Vrede. Een mooi uitkijkpunt is er bij de Tiscapa lagune met de Somoza bunker en het grote Sandino standbeeld. Hier is er een goed uitzicht over het meer van Managua en de groene hoofdstad, waarbij vooral opvalt dat er geen hoogbouw te ontdekken is.

 • Hotel Los Robles, Managua, Nicaragua

  Hotel Los Robles - Nicaragua

  In een mooi gerestaureerd koloniaal huis is het hotel Los Robles gevestigd. Het hotel heeft slechts 14 kamers, allen rondom de patio gelegen. 

  Lees verder
 • Nicaragua

  Nicaragua is prachtig en we willen er zeker meer van zien!

  Beste Johan en de anderen, dank voor jullie kaartje! We hebben een fantastische vakantie gehad! Nicaragua is prachtig en we willen er zeker meer van zien...

  Lees verder
 • Castenmiller

  Nicaragua, een aanrader !

  In 3 weken hebben wij de westkant van Nicaragua goed leren kennen door er zelf doorheen te rijden met een huurauto (Toyota 4x4 Prado). Het toerisme in Nicaragua is nog niet echt …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier