De Skorpios cruise vaart prachtige routes door Chileens Patagonië. Een aanrader!

 • Skorpios cruise
  Skorpios cruise

 • Skorpios cruise
  Skorpios cruise

 • MV Skorpios III
  MV Skorpios III

 • Skorpios cruise
  Skorpios cruise

 • Skorpios cruise
  Skorpios cruise

 • Skorpios cruise
  Skorpios cruise

 • Skorpios cruise
  Skorpios cruise

  Kaweskas route

 • VIDEO

  Skorpios Cruises

Skorpios S.A. is een familiebedrijf, opgericht in 1978, door de heer Constantino Kochifas Cárcamo, schrijver en ondernemer uit het zuiden van Chili. Skorpios S.A. is een familiebedrijf en inmiddels wereldwijd bekend vanwege het mooie cruise product én hun verregaande professionalisme. Het bedrijf vaart met twee schepen, de M/S Skorpios II en de M/V Skorpios III, door de Chileense ijsvelden.

De M/V Skorpios III is 70 meter lang en 10 meter breed met een zeediepte van 3,3 meter en een gewicht van 1600 ton. Het schip heeft 45 hutten, verdeeld over 5 dekken en biedt plaats aan maximaal 90 gasten. Alle cabines beschikken over 2- of 1-persoons bedden, LCD TV, eigen badkamer en minikoelkast. De dinerzaal biedt plaats aan 130 passagiers, dus is ruim. Verder kunt u nog gebruik maken van de Zeus bar en de Apollo lounge.

Culinair gezien komt u niets tekort. De Chefs zullen u laten kennismaken met de traditionele maaltijden van de Kochifas familie. U zult genieten van de beste Patagonische gerechten, met een mooie selectie aan vlees, groente en zeevruchten, zoals king krab en kreeft van het eiland Juan Fernandez, jakobsschelpen en mosselen. Uiteraard maakt u ook kennis met het beste vlees uit de regio, zoals rund- en lamsvlees. Dit alles gecomplementeerd met goede wijnen en (inter)nationale likeuren.

De "Kaweskar route" die dit schip vaart, vertrekt vanaf Puerto Natales.  Het schip vaart 612 km door de kanalen van Magallanes naar de Zuidwaartse ijsvelden, waar 48 gletsjer bekkens zijn. Terwijl u daar bent bezoekt u verschillende gletsjers. Deze gletsjers zijn niet met elkaar te vergelijken en verschillen qua grootte en vorm van elkaar. Ook zult u aan boord gaan van de Capitán Constantino ijsbreker, waarop u en de andere aanwezigen een toast zullen doen met een glas whisky. Dit is een typische Skorpios traditie!  Als de tocht verder gaat komt u bij de Bernal gletsjer, waar u wandelend overheen zult trekken. Ook bezoekt u de Herman gletsjer welke beschikt over gekleurde ijsschotsen, wat zeer indrukwekkend om te zien is.  Tijdens de gehele tocht zult u zich verbazen over het ongerepte en wonderschone landschap en de hier aanwezige flora en fauna.

De MV Skorpios II is 70 meter lang, 10 meter breed met een zeediepte van 2.87 meter. Dit schip biedt ruimte aan maximaal 106 gasten. Het schip beschikt over 53 hutten, verdeeld over vijf dekken. Alle hutten hebben een eigen badkamer en LED TV. Dit schip is wat eenvoudiger en een goede optie voor diegene die gaat voor wat minder comfort. Desgewenst, neem contact met ons op en dan vertellen we u meer over dit schip.