Waar het toerisme in de rest van Colombia een vlucht heeft genomen, is de regio Los Llanos nog onontdekt. Een bezoek aan dit afgelegen gebied zorgt voor een ervaring die u niet snel zult vergeten.

 • Paardrijden op het platteland van Los Llanos
  Paardrijden op het platteland van Los Llanos

 • Een echte Llanero temt een wild paard
  Een echte Llanero temt een wild paard

 • Los Llanos in Colombia
  Los Llanos in Colombia

 • Johan in Los Llanos
  Johan in Los Llanos

Ontdek het Colombiaanse boerenlandleven

Los Llanos is een uitgestrekt natuurgebied dat wordt gedeeld door Colombia en Venezuela. De eindeloze graslanden liggen ingeklemd tussen de Andes in het noordwesten en het Amazone bassin in het zuidoosten. Dit desolate landschap is het terrein van de Llaneros. Deze cowboys leven hier op traditionele boerderijen, genaamd Hato's en houden hier hun vee. Wilt u kennis maken met het boeren leven van Colombia? Dan is het een absolute aanrader om te verblijven op een dergelijke Hato. Een overnachting is eenvoudig, maar u wordt uiterst gastvrij ontvangen door het vriendelijk personeel die ervoor zorgt dat u niets tekort komt. Wilt u liever niets aan comfort inleveren, dan kunt u ook overnachten in het nieuwe Corocora Camp.

Stap op een van de paarden en ontdek samen met deze Llaneros het Colombiaanse boerenlandleven. Ontdek de dieren die hier leven tijdens een Colombiaanse safari of ga mee op zoek naar de diverse vogelsoorten van de regio zoals, de rode ibis, de kapreiger en de kleine holenuil. Het gebied is verstoken van moderne communicatie. Geniet dan ook van de heerlijke rust die over u heen komt. Geniet van de omgeving, de natuur, de dieren en de planten zonder afgeleid te worden door materialistische zaken en de ontelbare prikkels die in het moderne leven van alledag op u afkomen. 

Beste reisperiode voor Los Llanos

Bij een bezoek aan Los Llanos dient u er rekening mee te houden dat dit gebied ruwweg twee seizoenen kent. De droge periode loopt van december tot ongeveer half maart. De rest van het jaar geldt als regenperiode, waarbij het de maand augustus meestal wat droger is dan de rest van de regentijd. Het gehele jaar door ligt temperatuur overdag rond de dertig graden Celsius waarbij het kwik in de nacht vrijwel nooit onder de twintig graden zakt. In de droge periode is er wat meer kans op het spotten van dieren, omdat het leven zich concentreert in en rondom de overgebleven waterbronnen. In de regenperiode wordt het landschap gedomineerd door een enorm palet aan vele tinten groen en staat alles in bloei. Ook in de regenperiode is het zien van dieren gegarandeerd. 

Los Llanos tijdens uw rondreis bezoeken?

Johan, eigenaar van Sapa Pana Travel, heeft deze indrukwekkende regio in de zomer van 2018 bezocht en adviseert u met plezier over de beste route, reisperiode en accommodatie. Wilt u graag op rondreis door Colombia en wilt u eveneens de regio Los Llanos bezoeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Met plezier stellen we een volledig op maat samengestelde rondreis door Colombia voor u samen.

 • Met je eigen Volvo 16.000 km door Zuid-Amerika rijden.

  Het begon met een stukje in het Volvo klassieker blad en groeide uit tot …. De auto's halen in de haven bij Buenos Aires. Duizenden kilometers door ongerepte natuur en drukke wegen en …

  Lees verder
 • Bijna 16.000 km samen in een auto; samen lachen, soms huilen en elkaar er door sleuren, maar vooral; heel veel genieten!

  Twee zussen, in een oude klassieke Volvo 245, scheurend door het landschap van Zuid-Amerika met achter hen aan hun broer en vader in een station Amazone.

  Lees verder
 • Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team...

  Sapa Pana Travel heeft ons begeleid bij de PanAmericana roadtrip. Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team hebben wij, in de relatief korte tijd die wij hadden, veel van de …

  Lees verder
 • Meer laden...
 • Wat een grandioos avontuur was deze reis!

  Als ondersteunend monteur heb ik veel te doen gehad, lange dagen gemaakt en vaak tot diep in de nacht gesleuteld. Desalniettemin, ging ik bijna elke nacht moe, stoffig, maar érg voldaan met …

  Lees verder
 • Genoten van Colombia

  Ontzettend genoten van Colombia

  Met z’n drieën hebben we een prachtige reis door Colombia gemaakt. We hebben drie fantastische weken beleefd en een enorme diversiteit aan natuur en cultuur gezien. 

  Lees verder
 • San Agustin

  Een geslaagde en gevarieerde reis door Colombia

  Colombia is een absolute aanrader voor wie van Zuid-Amerika houdt!

  Lees verder
 • Colombia

  Cultuur, natuur en avontuur in Colombia

  Lieve mensen van Sapa Pana Travel, wat hebben jullie een geweldige en onvergetelijke reis voor ons gezin, op maat, gemaakt. 

  Lees verder
 • Streetart Colombia

  Een bijzondere reis door Colombia!

  De ontmoeting na 35 jaar met mijn geboorteland Colombia is dankzij Sapa Pana Travel een geweldige en heel bijzondere reis geworden.

  Lees verder
 • Wij hebben genoten van een onbezorgde reis met eigen auto door een prachtig Zuid-Amerika!

  Medio 2010 schrijven we in voor de Volvo Classics Panamericana, een autoreis dwars door Zuid-Amerika. De voorbereiding viel ontzettend mee er werd via de e-mail goed gecommuniceerd. Er werd ons veel …

  Lees verder
 • Van de 6 landen, waar de PanAmericana roadtrip doorheen kachelde, vond ik Colombia het meest verrassend. Met stip!

  Colombia is gevaarlijk. Het is corrupt, je kan er op elke hoek berooft worden, jong en oud is betrokken bij de cocaine-handel en in achterbuurten ben je je leven niet zeker. Pablo Escobar en …

  Lees verder
 • © van Son

  Als wij Zuid-Amerika willen bezoeken komen wij altijd bij Sapa Pana Travel uit....

  Het was voor ons niet de eerste keer dat we  met Sapa Pana Travel in zee gingen. Of je nu met een hele groep boomkwekers of gewoon met z'n tweeën wil reizen, als …

  Lees verder
 • Colombia - Tatacoa

  Onze reis door Colombia was echt super!

  Beste Johan en medewerkers van Sapa Pana Travel, wij willen jullie ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van onze reis door Colombia.

  Lees verder
 • © Hartman

  Wij hebben beiden deze fantastisch georganiseerde reis als een heel bijzondere ervaren...

  Tijdens de reis ontvingen we van ondergenoemde klanten; Van 2 zeer tevreden travellers vanuit Pereira in Colombia de hartelijke groeten. De geplande reis is tot nu toe zeer voorspoedig verlopen. …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier