Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Van La Puna naar de Atacama woestijn

Meneer en mevrouw van Son

Al meerdere keren zijn wij met Sapa Pana Travel op reis geweest. Dus toen we het idee hadden om de Atacama woestijn in Chili te bezoeken hebben weer contact gezocht.  Sapa Pana Travel adviseerde ons om de woestijn te combineren met La Puna in Noord-Argentinië. Hoewel we hier nog nooit van hadden gehoord, hebben we toch besloten om dit te doen. Ook deze keer werden we niet teleurgesteld. Sterker nog, het bleek de mooiste reis ooit!

Vanuit Buenos Aires vlogen we naar Salta waar we werden opgehaald door onze gids in een vierwiel aangedreven auto. Bepakt en bezakt kon onze reis door La Puna en de Atacama woestijn beginnen. De rit van Salta naar Cafayate nam ons mee door een indrukwekkend gebied met veel cactussen en prachtig roodgekleurde rotsformaties. We sliepen in een wijnresort waar we heerlijk konden relaxen. 

Het volgende stuk van onze reis werd steeds meer afgelegen en eenzamer. Niet veel later bereikten we het gebied La Puna. Hier is het bijna niet mogelijk zelf te rijden. Ten eerste omdat er weinig wegen zijn en er is geen bewegwijzering. Ten tweede wil je eigenlijk niet eens rijden, de natuur is zo overweldigend dat je alleen maar om je heen wilt kijken. 

Door dit uitgestrekte landschap voel je je ineens heel klein. Een ongelooflijke ervaring

Het plaatsje El Peñon was de volgende halte waar we de nacht doorbrachten. Dit is een plaatsje in een heel klein dorpje. We sliepen in een eenvoudige, maar goede accommodatie.  Vanuit hier bezochten we een vulkaan en reden we door zeer verschillende landschappen. Zo leek het net alsof we over de maan reden, we reden over eindeloze zoutvlakten, we passeerden witte zandduinen, lavavelden en zagen lama’s, flamingo’s en vicuña’s. Door de eenzaamheid in dit uitgestrekte landschap voel je je ineens heel klein. Een ongelooflijke ervaring.

Ondertussen waren we gestegen van 1.700 meter, naar 2.500 en naar 3.500 meter. Onze gids was erg goed voorbereid en had een uitgebreide uitrusting bij voor het geval er iets zou gebeuren, dat gaf een veilig gevoel. Vanuit Tolar Grande reden we naar een Sulfietmijn 5.350 meter hoogte. Onderweg werden we verrast door een dorpje die als het ware als een oase uit het verlaten landschap oprees. Hier werden we uitgenodigd om samen met dorpbewoners lamavlees te eten. Weer onderweg naar de Sulfietmijn zagen we weer een andere kleurenpracht en ook de mijn was, ondanks het op die hoogte erg waait en fris is, indrukwekkend. Tel daar de uitleg van onze gids bij op en het was eer een geweldige en onvergetelijke dag.

Het laatste deel van de route reden we naar Chili. Zodra we de grens over waren veranderde de weg weer in asfalt en kwamen we langzaamaan weer in de bewoonde wereld met andere mensen, dat was even wennen. De eenzaamheid en puurheid van de Argentijnse Puna maakt het gebied zo speciaal. We sloten onze reis af in San Pedro de Atacama. In een prachtig hotel met alle luxe voorzien keken we terug op een onvergetelijke reis. Een ding is zeker, deze reis staat bij ons op nummer 1!

Heel hartelijk dank Johan en het team van Sapa Pana Travel.

Bekijk meer reiservaringen

Rondreis door Chili en Argentinië?

Wilt u graag zelf een rondreis door Chili en/of  Argentinië maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk rondreizen Argentinië

Bekijk rondreizen Chili