De Mexicaanse Gulf Coast is de kuststrook aan de Golf van Mexico in het oosten van het land, welke zich uitstrekt van het Yucatan Schiereiland in het zuiden naar de Noord-Amerikaanse staat Texas in het noorden. Een nog relatief onontdekte streek doordrenkt met de overgebleven invloeden uit de precolumbiaanse Olmeken cultuur, bijzondere archeologische vindplaatsen, prachtige steden en paradijselijke stranden. 

 • Villahermosa - Mexico
  Villahermosa - Mexico

  Villahermosa - Mexico

 • Catemaco - Mexico
  Catemaco - Mexico

  Catemaco - Mexico

 • Comalcalco - Mexico
  Comalcalco - Mexico

  De archeologische vindplaats Comalcalco gemaakt door de Olmeken cultuur in Mexico.

 • Catemaco meer - Mexico
  Catemaco meer - Mexico

  Het Catemaco meer in de Mexicaanse deelstaat Veracruz.

 • Nanciyaga - Mexico
  Nanciyaga - Mexico

  Nanciyaga - Mexico

 • Villahermosa - Mexico
  Villahermosa - Mexico

  Het mooie historische hart van Villahermosa

 • VILLAHERMOSA - MEXICO
  VILLAHERMOSA - MEXICO

  Plaza Bicentenario in Villahermosa

De Mexicaanse Gulf Coast beschikt over een rijke geschiedenis en een prachtige natuur. Daarnaast vindt u veel grote steden langs deze kust. De streek staat ook bekend over de overblijfselen uit de Olmeken Cultuur, waarvan goede bewaard gebleven archeologische vindplaatsen te bezoeken zijn.  Aan de Gulf Coast vindt u een mix van verschillende culturen, zowel van oude inheemse culturen, als van etnisch Spaanse culturen, maar ook kunt u er Afrikaanse en Cubaanse invloeden ontdekken.

Veracruz

Veracruz heeft de grootste haven van Mexico, dat maakt deze stad ook uiterst belangrijk. Niet voor niets staat de haven van Veracruz in Mexico bekend als ‘de poort naar de wereld’. Het bekendste gebouw in de stad is het fort San Juan de Ulúa, tijdens de koloniale periode moest dit fort goed worden beschermd. Later diende het gebouw als gevangenis. Aanraders zijn het oude stadshart en het bruisende uitgaansleven. Veracruz is vooral bekend vanwege Carnaval, en de Son Jarocho, een lokale variant van carnaval die in deze stad is ontstaan!

Villahermosa

Deze stad is een belangrijk centrum voor de staat Tabasco en beschikt over een tal aan archeologische en culturele bezienswaardigheden. In de aantrekkelijke buitenwijken van de stad vindt u de luxere hotels, verschillende moderne winkelcentra en prachtige grote parken. In de nabijheid van Villahermosa liggen diverse interessante preColumbiaanse archeologische vindplaatsen, zoals de Olmeken vindplaats La Venta en pittoreske dorpjes. Tijdens dit bezoek staat u versteld van het prachtige landschap om u heen. U loopt tussen ’s werelds oudste en grootste bomen en komt een tal van schilderachtige dorpjes langs de weg tegen! Deze regio is het gehele jaar door te bezoeken.

 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier