Op een Unieke locatie, bij de krater van een uitgedoofde vulkaan,  ligt deze prachtige kleinschalige eco-lodge. De Pikaia Lodge - in 2014 geopend - is een zeer comfortabele lodge met slechts 14 kamers en aangesloten bij Small Luxury Hotels of the World. 

 • Pikaia Lodge
  Pikaia Lodge

 • Comfortabele kamers
  Comfortabele kamers

 • Prachtige wandelpadden in de directe omgeving van de lodge
  Prachtige wandelpadden in de directe omgeving van de lodge

 • Gelegen middenin een reuze schildpadden reservaat
  Gelegen middenin een reuze schildpadden reservaat

 • Geniet van het schitterende uitzicht!
  Geniet van het schitterende uitzicht!

 • Prachtig gelegen centraal op het eiland Santa Cruz
  Prachtig gelegen centraal op het eiland Santa Cruz

De Galapagos archipel is een inspiratiebron voor de evolutietheorie van Charles Darwin. Evolutie is dan ook het centrale thema van deze logde. Met de naam 'Pikaia' eert deze lodge de voorouder waar alle moderne zoogdieren, vissen en reptielen nakomelingen van zijn. De ‘pikaia gacilens’ is verondersteld het eerste schepsel dat zich heeft ontwikkeld tot een gewerveld dier gedurende het Cambrium, zo’n 500 miljoen jaren geleden. 

De lodge is centraal gelegen op het eiland Santa Cruz. Het is een ecolodge, de eerste C02 neutrale accommodatie op de Galapagos archipel én één van de meest geavanceerde 'groene' lodges ter wereld. 

De lodge heeft de beschikking over een mooi zwembad en een Spa. De Spa is gelegen aan de rand van de krater, in het oostelijke deel van het hoofdgebouw, en heeft een spectaculair uitzicht op zee. De Sumaq Spa heeft een prachtig interieur; een minimalistische Japanse zen stijl, ter kalmering van de geest. 

Wilt u iets actiever zijn tijdens uw verblijf, dan is er een fitnessruimte voor u óf u kunt gebruik maken van de fiets-/wandelpaden (bijna 3,5 km!) in de omgeving van de lodge. Deze paden lopen door een endemische bos, waar u ook de reuzenschildpadden zult tegenkomen, want de lodge is immers gelegen middenin een reuzenschildpadden reservaat. Deze paden kunnen alleen door hotel gasten gebruikt worden. 

Vanuit de Pikaia Lodge kunt u dagelijks verschillende land & zee tours maken. Deze tours worden in een klein (internationaal) groepsverband ondernomen. De Pikaia Lodge heeft een luxe eigen jacht tot hun beschikking. De M/V Pikaia is zeer comfortabel ingericht. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning en zoetwater douches. Na de tours kunt u nagenieten op het zonneterras of schaduwdek. Er zullen in de algemene ruimte met airconditioning informatieve lezingen worden gegeven.  

Alles onder het genot van de nodige culinaire geneugten.  Er worden heerlijke ontbijt en lunch buffetten, gezonde snacks en tropische vruchten geserveerd en de barman serveert u uw favoriete drankje, terwijl u geniet van de indrukwekkend mooie zonsondergang.

Wat wilt u nog meer?

De Pikaia Lodge verwelkomt met veel plezier u en uw gezin. Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom. Reist u met één kind onder de 12 jaar dan kan deze op uw kamer slapen. Reist u met meer kinderen, dan is dit niet toegestaan en reserveren wij voor hen een een eigen kamer. 


Neem contact op met uw reisspecialist, zodat deze accommodatie wordt toegevoegd aan Uw maatwerkreis.

 

small-luxury-hotels.png
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier