The Family Coppola Resorts

Francis Ford Coppola, bekend om prachtige films én mooie wijnen, wil ergens 'thuis komen' tijdens het reizen. Zoals hij zelf zegt; 'Of het nu gaat om het creëren van een luxe lodge of het regisseren van een film, bij beiden staat het verhaal centraal".

 • Blancaneaux Lodge - Belize
  Blancaneaux Lodge - Belize

 • Blancaneaux Lodge - Belize
  Blancaneaux Lodge - Belize

 • Turtle Inn - Belize
  Turtle Inn - Belize

 • Turtle Inn - Belize
  Turtle Inn - Belize

 • La Lancha - Guatemala
  La Lancha - Guatemala

 • La Lancha - Guatemala
  La Lancha - Guatemala

 • Jardin Escondido - Buenos Aires - Argentinië
  Jardin Escondido - Buenos Aires - Argentinië

 • Jardin Escondido - Buenos Aires - Argentinië
  Jardin Escondido - Buenos Aires - Argentinië

 • Palazzo Margherita - Italië
  Palazzo Margherita - Italië

 • Palazzo Margherita - Italië
  Palazzo Margherita - Italië

Het is nooit de bedoeling geweest van Francis Ford Coppola om ook ​​hotelier te worden. Wel hield hij er van om zijn familie mee te nemen op reis.

Tijdens het filmen in de Filipijnen van Apocalypse Now, zijn film uit 1979 met in de hoofdrollen Martin Sheen, Robert Duvall, Dennis Hopper en Marlon Brando, ontstond zijn liefde voor de tropen en het regenwoud. In het tropische Belize, een stukje dichterbij huis, kocht hij een vervallen lodge in bergachtige regenwoud. Hij bracht er goede 4-wiel aangedreven auto's naar toe, goede bedden en andere wat luxere items, denk aan 's lands eerste espresso-apparaat. Alles voor zijn eigen comfort, maar later realiseerde hij zich; 'toen was ik eigenlijk al een infrastructuur aan het creëren voor een hotel". In 1993 opende Francis hier Blancaneaux Lodge

In 2000 verbleef de familie Coppola voor de eerste keer aan de kust van Belize bij Turtle Inn. Dit was liefde op het eerste gezicht! Helaas werd het resort een jaar daarna bijna compleet weggevaagd door orkaan Iris. Ze besloten, met in het achterhoofd de fantastische herinneringen aan hun verblijf,  deze ramp om te zetten in een triomf en stonden aan het hoofd van een 2-jarige wederopbouw van het resort. De rest is geschiedenis en Turtle Inn prijkt sindsdien constant in de top van de beste accommodaties van Centraal- en Zuid Amerika.

Nog meer mooie projecten volgden... Inmiddels, op uiteenlopende locaties, heeft Francis Ford Coppola bijzondere hotels. Naast de hierboven genoemde resorts in Belize heeft Francis La Lancha in Guatemala, Jardin Escodido in Buenos Aires, Argentinië en Palazzo Margherita in Italië.

Wat wij vinden van de Family Ford Resorts? 
In de hotels in Midden-Amerika hebben wij zelf verbleven en dit zijn bijzondere hotels, gelegen op unieke locaties. Er is hier oog voor details en de sfeer is prettig. Alle hotels zijn voorzien van meer dan alle comfort, maar het is niet 'over-the-top'. Zoals Francis zelf zegt, wat wij kunnen beamen, de hotels passen zo in een mooi verhaal in een boek of film. Met voldoende activiteiten in de directe omgeving is het plezierig hier een aantal dagen te verblijven, zoals Francis ook nog altijd doet met zijn familie.  

Een mooie 15-daagse luxe reis Guatemala & Belize, met hierin opgenomen 3 hotels uit de Family Coppola Resorts collectie, vindt u HIER 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier