Reis individueel, óf in een zelf samengestelde groep, naar Curaçao. Verblijf in een luxe boutique hotel of een heerlijk strandresort en geniet van al het moois wat dit eiland u te bieden heeft! Curaçao, een parel in het Caribisch gebied! Onderdeel van de ABC-eilanden....met een Nederlands tintje!

 • Curacao
  Curacao

 • Curacao
  Curacao

 • Curacao
  Curacao

 • Curacao
  Curacao

 • Curacao
  Curacao

 • Curacao
  Curacao

 • Curacao
  Curacao

 • VIDEO

  Mooie beelden van Curacao (Nederlandstalig)

 • Curacao
  Curacao

 • VIDEO

  Video over duiken op Curaçao (nederlandstalig)

Curaçao onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Niet voor niets is Curaçao een geliefde vakantiebestemming voor Nederlanders; u kunt namelijk gewoon Nederlands spreken in het Caribisch gebied. Een fijne bestemming om heerlijk na te genieten van uw reis door Latijns Amerika, Curaçao is prima te combineren met o.a. Suriname, PanamaBrazilië of Colombia.
Curaçao is een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Het eiland heeft een heerlijk warm klimaat, prachtige idyllische stranden en een heldere blauwe zee met een schitterende onderwater wereld.
In Curaçao zijn nog veel historische gebouwen te vinden uit de handelstijd van het Koninkrijk der Nederlanden. Een goed voorbeeld hiervan is de handelskade van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Hier zijn bijzondere kleurrijke huizen, in oud Hollandse stijl, te vinden. Als u in Curaçao bent is minimaal een bezoek aan Willemstad aan te raden.

Duiken

Voor duikliefbbers is Curaçao een ideale bestemming. De zee rond Curaçao heeft over een prachtige onderwaterwereld. Mooie flora en fauna en bijzondere scheepswrakken, een lust voor het oog. Na het duiken een rustmomentje op één van de schitterende stranden, wie wil dit niet?

Hato grotten

De Hato grotten zijn een aanrader om te bezoeken. Het zijn indrukwekkende groten en meren, over een oppervlakte van ongeveer 5000m2. Honderden jaren geleden leefden in deze grotten indianen. Vele muurtekeningen van hen zijn hier nu nog altijd te zien. Later zijn de slaven van het eiland in deze grotten gaan schuilen. Tijdens een bezoek aan deze grotten kan een gids u de verhalen en mythen van deze grotten vertellen.

Klein Curaçao

Dit is een klein onbewoond eiland circa 10 kilometer ten zuidoosten voor de kust van Curaçao. Het eiland is 3km2 groot. Het is een kaal rotseiland en fungeert als  vogelbroedplaats. De zee rondom Klein Curaçao biedt goede duik- en snorkelmogelijkheden. Er worden dagtochten naar Klein Curaçao georganiseerd. Klein Curaçao is niet altijd zo kaal rotsachtig geweest, het was ooit met veel gras begroeid en werd onder andere gebruikt om paarden op te laten grazen. Uit die tijd stamt de vuurtoren op het eiland. Het eiland werd ooit afgegraven voor fosfaatwinning, toen verloor het veel van de vegetatie. Op het strand ligt een oud scheepswrak dat jaren geleden gestrand is. Over het eiland Klein Curaçao heerst een mythe dat er de geest van de overleden kapitein hier nog altijd ronddwaalt.

Curaçao heeft ook Nationale Parken; Christoffel, Den Dunki en Shete Boka;

Christoffel Nationaal Park

Dit is het grootste nationaal park. Hier vindt u een enorme variatie aan flora en fauna, Natuurliefhebbers kunnen geniet van de lokale vogels en planten, waaronder soorten zijn die elders op het eiland niet voorkomen. Bijvoorbeeld wilde orchideën en de Palabrua, de zeldzame schuur uil, het witstaart hert en nog veel meer.

Den Dunki Nationaal Park

Hier laat men goed zien hoe talloze locaties op Curaçao in andere tijden voor andere doeleinden werden gebruikt. Verondersteld wordt dat deze locatie in de late 17e eeuw een slavenkamp voor Afrikanen was, opgericht door Nederlandse slavenhandelaren. Een latere functie van de locatie was een zwanenpark, aangelegd door de rijke familie Gorsira, eigenaren van Landhuis Zuurzak. Het park werd opgesierd met talloze versierde fonteinen en ook werd er een imposante entreebrug gebouwd.

Shete Boka Nationaal Park

Dit is een gebied met meer dan 10 schitterende 'boka’s' (kustlijn inhammen), waar drie soorten schildpadden broeden. Het park begint bij het prachtige 'Boka Tabla', een plek waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan tegen een ondergrondse grot. Heel indrukwekkend! Verder geeft een wandeling over het hooggelegen kalksteenterras een geweldig uitzicht op de noordkust van Curaçao.

BELANGRIJK: Wij verzorgen alleen maatwerkreizen naar Curacao wanneer dit gecombineerd  wordt met een of meerdere landen in Latijns-Amerika.

 • Avila Hotel - Curaçao

  Avila Hotel - Curaçao

  Het Avila Hotel in 3 woorden; relaxte sfeer, persoonlijk en gastvrij. Het hotel ligt vlakbij het bruisende historische centrum van Willemstad én tegelijkertijd is het er …

  Lees verder
 • Kura Hulanda Hotel - Curaçao

  Kura Hulanda Hotel - Curaçao

  Een dorp in een stad..... Kura Hulanda een zogenaamde dorpsbeleving in Willemstad, hoofdstad van Curaçao. 

  Lees verder
 • Santa Barbara Resort

  Santa Barbara Resort - Curacao

  Hier kunt u optimaal genieten van het mooie Curaçao. Golfliefhebbers kunnen hier helemaal hun hart ophalen; het hotel beschikt over een prachtige, 18-holes Golfbaan. 

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier