Costa Rica, la pura vida!

 • Roodoogboomkikker
  Roodoogboomkikker

  Roodoogboomkikker

 • Canopy
  Canopy

  Voor bungeejumpen, maar bijv. ook canopy, in het nevel-/regenwoud van Costa Rica zijn diverse mogelijkheden. O.a. in de regio Monte Verde.

 • Costa Rica
  Costa Rica

 • Manuel Antonio
  Manuel Antonio

  Dit schattige doodshoofdaapje is onder andere te vinden in het Nationaal Park Manuel Antonio.

 • Arenal
  Arenal

  Kratermeer

 • Amerikaanse krokodil
  Amerikaanse krokodil

  Vroeger werd op hem gejaagd omdat hij gevaarlijk kon zijn. Tegenwoordig gebeuren er zelden ongelukken.

 • Arenal vulkaan
  Arenal vulkaan

  Vulkaankrater

 • Tortuguero
  Tortuguero

  In Costa Rica zijn diverse plaatsen zoals Playa Grande en Tortuguero waar schildpadden aan land hun eieren leggen.

 • Costa Rica
  Costa Rica

 • Kroonbasilisk
  Kroonbasilisk

  Uniek!

Wilt u een luxe reis naar Costa Rica maken en "la pura vida" zelf ervaren? Wij bieden maatwerk op basis van úw persoonlijke wensen.
 

Costa Rica staat wereldwijd bekend om de ongelooflijke schoonheid van de natuur en is daarom voor natuurliefhebbers pur sang een absolute aanrader. Het land is extreem groen en bestaat voor een groot deel uit goed toegankelijke jungle. Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en in het zuiden aan Panama. Aan de westkant heeft Costa Rica de Stille Oceaan en aan de oost-kant de Caribische kust. Midden door het land loopt een keten van bergen en vulkanen. De geologie van het land met verschillende hoogtes en het warme en vochtige klimaat hebben gezorgd voor een ongekende biodiversiteit.

Costa Rica heeft nevelwouden, tropische regenwouden, mangrovegebieden én savanne-achtige droogwouden. In Costa Rica leven meer dan 200 soorten zoogdieren, ongeveer 830 vogelsoorten en 400 soorten reptielen, waarvan 74 hagedissen, 131 soorten slangen en 134 kikkersoorten. Tevens zijn er 560 vlindersoorten geregistreerd.

Wist u dat Costa Rica ook 2 seizoenen heeft voor het spotten van walvissen? De seizoenen, van half juli tot half november en van half december tot april, gebaseerd op de jaarlijkse migratie cyclus van de bultrug walvis. De walvissen migreren van Antarctica richting het noorden en komen circa eind juli voor de kust van Costa Rica aan. De walvissen van het noordelijk halfrond doen hetzelfde echter reizen richting het zuiden en komen circa eind december aan voor de kust van Costa Rica. Twee maal per jaar reizen ze maar liefst 5000 en 8000 km! In september en oktober heeft u dus de meeste kans de walvissen te spotten. Een goede locatie hiervoor is Marino Ballena bij Uvita. Hier vindt ook jaarlijks in september het 'Whales Festival' plaats. Realiseert u zich wel dat het in deze periode, op deze locatie heel druk is met lokale mensen én toeristen.

Costa Rica is maar iets groter dan Nederland en door de invloed van de Amerikanen politiek gezien zeer stabiel en erg veilig. Het is om die reden ook een prettig land om te reizen met kinderen en zeer geschikt om per huurauto te ontdekken. Het is een aanrader uw luxe rondreis door Costa Rica af te sluiten aan één van de vele paradijselijke stranden, die dit land te bieden heeft.

Neem vandaag nog contact met ons op en spreek uw reiswensen door. Wij adviseren u graag op basis van onze eigen ervaring en stellen met veel plezier úw luxe reis voor u samen.

 • Costa Rica

  Costa Rica, wat een mooie ervaring !

  We hadden speciale wensen voor een speciale reis, waarin we met kinderen en aanhang ons 35 jarig huwelijk vierden. Niet te lang / niet te kort, niet te ver / niet te dichtbij, avontuur / luxe / …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier