Fantastisch nieuws! Boek en reis nu zorgeloos naar Latijns-Amerika! Lees meer

Boek nu zonder zorgen en mét duidelijkheid

Gelukkig zien we dat veel mensen weer op reis willen, we hebben meer dan ooit de behoefte om er op uit te gaan, om nieuwe gebieden te ontdekken en kennis te maken met andere culturen en dat kan, want al onze bestemmingen zijn open voor toeristen. 

Reizen naar Latijns-Amerika is een stuk eenvoudiger geworden

Fantastisch nieuws! Reizen naar Latijns-Amerika is een stuk gemakkelijker geworden. Check hieronder wat de regels zijn van het land waar u naar toe reist.
Bovendien heeft de Nederlandse overheid de status van een aantal Latijns-Amerikaanse landen op geel gezet. Terecht en goed nieuws. Hopelijk wordt dit snel doorgezet voor de rest van de landen. De situatie m.b.t. Corona is in de meeste landen vele malen beter dan hier in Europa. Bovendien houdt men zich daar over het algemeen beter aan de lokale geldende maatregelen om verspreiding te voorkomen. Wij houden de bestemmingen nauwlettend in de gaten. Op ons blog ‘update coronavirus’ kunt u de actuele stand van zaken per bestemming bekijken. 

Update Coronavirus

Reis- en annuleringsverzekering tijdens Corona

Reizen naar Latijns-Amerika én goed verzekerd zijn, ook tegen gevolgen van Corona? Het kan! Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die de mogelijkheid bieden om uzelf te verzekeren voor de gevolgen van Corona. Hieronder vindt u een overzicht van reisverzekeraars die dekking bieden voor Corona gerelateerde zaken, ongeacht het reisadvies;
•    OOM verzekeringen
•    ANWB reis- en annuleringsverzekering
•    Allianz Global Assistance
•    Unigarant verzekeringen
•    Europeesche verzekeringen

Zorgeloos boeken met duidelijkheid

De afgelopen tijd heeft ons versterkt in onze overtuiging van maatwerk op het gebied van reizen. Doordat we dagelijks in contact staan met onze lokale partners hebben wij goed zicht op de situatie ter plaatse. Bij het samenstellen van een reisprogramma kijken wij of het reisprogramma daadwerkelijk uitgevoerd kan worden zoals gepland. Op al onze bestemmingen worden er maatregelen genomen om u een zorgeloze reis te bieden.

  • Veilig reizen: naar al onze bestemmingen kunnen we de reizen veilig uitvoeren zoals gepland. Wel dient u op veel plekken een mondkapje te dragen en vragen sommige landen een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs en/of een gezondheidsverklaring bij binnenkomst. Wij geven u voor vertrek de nodige informatie over de inreisregels van uw reisbestemming. Ook zorgen wij dat u voor de terugreis naar Nederland de nodige informatie ontvangt. Indien u getest moet worden, zullen wij u hierbij helpen.
  • Indien wij de reis niet kunnen uitvoeren, wilt u de reis dan op een later tijdstip alsnog maken of wilt u dan kosteloos kunnen annuleren? In een groot aantal gevallen kunt u in verband met Corona kosteloos annuleren, afhankelijk van factoren als hoogseizoen of type aanbodverschaffer. Accommodatieverschaffers, vervoers- en excursiebedrijven zijn meestal veel soepeler als ze weten dat de reis op een later tijdstip alsnog uitgevoerd kan worden.

Door voorafgaand aan de reis duidelijke afspraken met elkaar te maken, komen u als reiziger en wij als reisorganisatie op een later moment niet voor onaangename verrassingen te staan.

Actuele situatie per bestemming

We houden onze bestemmingen nauwlettend in de gaten en op ons blog 'update coronavirus' houden we de actuele stand van zaken per bestemming bij. Hier kunt u zien aan welke regels u moet voldoen om het land binnen te komen. 

Update Coronavirus

Veilig op reis

Lees hier hoe u veilig op reis kunt en welke maatregelen wij als Sapa Pana Travel hebben genomen om veilig en verantwoord op reis te kunnen. 

Veilig vliegen

Gaat u op reis naar Latijns-Amerika, dan is een vliegreis onvermijdelijk. Diverse vooraanstaande wetenschappelijke studies hebben bewezen dat de kans op besmetting in vliegtuigen vrijwel nihil is. Dit heeft te maken met de HEPA filtersystemen.

In deze video van KLM vindt u meer informatie over de luchtkwaliteit aan boord van hun vliegtuigen en dat de kans op besmetting hier veel kleiner is dan in andere gesloten ruimten. 

  • De lucht aan boord van de vliegtuigen wordt constant ververst. Iedere drie minuten wordt de lucht in de cabine volledig ververst met nieuwe lucht van buiten het vliegtuig. 
  • Tijdens uw vlucht wordt minimaal 50% van de lucht in de cabine doorlopend ververst. 
  • De andere 50% wordt gefilterd door zeer efficiënte HEPA filters die regelmatig worden schoongemaakt. Deze filters worden bijvoorbeeld ook gebruikt in operatiekamers en bij de productie van nanochips. HEPA filters vangen 99,99% op van eventuele virussen en bacteriën. 
  • De lucht in de cabine van vliegtuigen stroomt van boven naar beneden en niet van voor naar achter. Dit zorgt voor de meest effectieve schone luchtstroom.

Daarnaast neemt KLM verschillende maatregelen, zowel op de luchthaven als aan boord. In dit filmpje van KLM wordt uitgelegd wat de maatregelen zijn. 

Veiligheid op de luchthaven

Ook op de luchthaven gelden de richtlijnen van het WHO, het RIVM en de GGD. U moet 1,5 meter afstand houden. Via markeringen, vloerstickers en posters wordt u als reiziger gewezen op de maatregelen. Daarnaast bent u verplicht een mondkapje te dragen. Meer over de coronamaatregelen op Schiphol vindt u op de website van Schiphol.

Veilig reizen op bestemming

Ook in de landen in Latijns-Amerika gelden, net als in Nederland, maatregelen om het aantal besmettingen te verkleinen en de veiligheid en gezondheid van de mensen te garanderen. Dit zorgt ervoor dat u veilig door het land kunt reizen. Ieder land heeft zo haar eigen maatregelen. Op onze pagina update coronavirus houden we beknopt bij wat die maatregelen per bestemming zijn. Gaat u met ons op reis, dan zullen we u voor vertrek volledig en uitvoerig informeren over de maatregelen die er op dat moment gelden. Ook het vervoer en de accommodaties waarmee wij werken dienen te voldoen aan de maatregelen die door de lokale overheden zijn opgesteld. 

Individuele rondreizen

Onze reizen zijn individueel van aard, waardoor het contact met andere mensen al wordt geminimaliseerd. Daarbij passen wij uw reis graag verder op maat aan, op basis van uw wensen. In een tijd als deze kunnen wij ons dan ook voorstellen dat u liever slaapt op plekken in de natuur en minder of niet in grote steden. Of dat u bij aankomst direct wordt opgehaald door uw privé chauffeur, of dat u kunt beschikken over uw eigen huurauto. U reist zodoende volkomen veilig in uw eigen bubbel. Doordat wij reizen op maat bieden, kunnen wij dit voor u regelen en zijn we hierin zeer flexibel. Zo kunt u genieten van de mooie plekken van Latijns-Amerika, ver weg van het massatoerisme en de drukte. 

Dagelijks in contact met onze lokale partners

Als dé specialist in reizen naar Latijns-Amerika staan we dag en nacht in contact met onze mensen aldaar en volgen we hoe de situatie zich daar ontwikkelt. Op deze manier kunnen we u snel voorzien van de juiste informatie en inschatten of het verstandig is of niet om naar een bepaalde bestemming af te reizen. 

Reisvoorstel aanvragen

Maak nu gebruik van onze zeer flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden en boek uw droomreis. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van uw reiswensen of als u vragen heeft over welke voorwaarden voor u gelden. U kunt ons bereiken op het nummer +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl.

Contact opnemen