Dit is de grootste Canyon in Midden/Noord-Amerika, het is bijna vier maal zo groot als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is een ongerept en ruig landschap. U kunt hier prachtige wandeltochten maken of lekker mountainbiken! Ook zijn er mooie boottochten mogelijk over de rivieren in de kloven. In de Copper Canyon leven ook vele dieren, zo vindt u er papegaaien, eekhoorns, wasberen, slangen, vossen en adelaars!

 • Satevo Batopilas - Copper Canyon
  Satevo Batopilas - Copper Canyon

  Satevo Batopilas - Copper Canyon in Mexico

 • Ferrocarril Chihuahua al Pacifico el Chepe
  Ferrocarril Chihuahua al Pacifico el Chepe

  De Ferrocarril Chihuahua al Pacifico el Chepe met haar 36 bruggen en 87 tunnels geldt als één van de mooiste treinreizen ter wereld.

 • Copper Canyon
  Copper Canyon

  De Copper Canyon in Mexico is een paradijs voor wandelaars.

 • Copper Canyon
  Copper Canyon

  De lokale bevolking probeert haar waar te slijten op een prachtig uitkijkpunt in de Copper Canyon.

 • Semana Santa - Copper Canyon
  Semana Santa - Copper Canyon

  Een bijzondere processie in de Copper Canyon tijdens Semana Santa.

 • Copper Canyon
  Copper Canyon

  Een wandelbrug in de Copper Canyon.

 • Copper Canyon
  Copper Canyon

  Het uitzicht vanuit hotel Mirador in de Copper Canyon is waanzinnig!

Ferrocarril Chihuahua al Pacifico El Chepe

Ferrocarril Chihuahua al Pacifico El Chepe wordt beschouwd als een van 's werelds mooiste reizen per spoor , de trein komt over 36 bruggen en passeert 87 tunnels langs de 655 km lange route van het binnenland van Mexico naar de Pacifische kust . Onderweg stopt u in Divisadero, deze plek biedt een schitterend uitzicht op de Copper Canyon , de trein stopt hier voor de foto mogelijkheden en de kans om de benen te strekken en kennisnemen van kraampjes de vele verkopers .

Creel

Een geweldige plek waar u een nacht of twee kunt doorbrengen is Creel, een spoorwegstad aan de rand van het nationale park Copper Canyon. Deze stad is  gesticht in 1907. U kunt hier deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een wandeling door de Canyon, waarbij u door dichte dennenwouden loopt. De geur van de dennenbomen  in combinatie met de koele lucht zorgen voor een unieke geur!

De Taramuha Indianen

De Taramuhara Indianen, de tweede grootste  Inheemse  bevolkingsgroep! Deze bevolkingsgroep vestigde  zich meer dan vijfhonderd jaar geleden in de Copper Canyon. Dit deden ze om de dienstplicht te ontvluchten;  om voor de Spanjaarden in de zilvermijnen te werken.  De Taramuhara wonen in blokhutten en grotten in de hele regio van de Copper Canyon, zij stellen een nauwe band met het land op de eerste plaats. Het kan zo maar gebeuren dat u de wandeling deelt met de lokale bevolking!

 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier