De prachtige regenwouden, mangroven, mooie stranden en bijzondere koraalriffen zijn allemaal binnen handbereik van El Otro Lado. El Otro Lado ligt een kleine 2 uur rijden van Panama Stad. Het is een unieke accommodatie, op 110 hectare land, prachtig geïntegreerd in haar natuurlijke omgeving.

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

 • El Otro Lado
  El Otro Lado

  Portobelo

U wordt hier uitgenodigd om in een ligstoel te genieten van de idyllische omgeving, onder het genot van een mojito van passievruchten, en tegelijkertijd aangemoedigd om het Afro-Panamese erfgoed van de regio te gaan ontdekken. El Otro Lado ligt midden in het regenwoud en tegelijkertijd vlakbij Portobelo, een prachtige 400 jaar oude vestingstad gebouwd door de Spanjaarden, een Unesco Werelderfgoed locatie.

Deze accommodatie bestaat uit 5 individuele ‘Casas’ met in het totaal slechts 8 kamers. De kleinschaligheid en de natuurlijke omgeving van El Otro Lado bieden u de mogelijkheid tot eindeloze uren van ontspanning. Echter, mocht u toch enige activiteit wensen dan zijn er talloze mogelijkheden, zoals onder andere; vissen, kano varen, vogels spotten, wandelen door het regenwoud, duiken of snorkelen bij of een picknick op één van de nabijgelegen stranden waar u per boot naartoe gebracht wordt.

De namen en kleuren van de 5 ‘Casas’ zijn gebaseerd op de natuurlijke omgeving welke hen omringt;  ‘Forest House’ (groen) verwijst naar het regenwoud, ‘Sea House’ (blauw) verwijst naar de zee , ‘Sun House’ (geel) verwijst naar de zon, ‘Spirit House’ (paars) verwijst naar de Portobelo cultuur en ‘Casa Grande’ (bruin, rood en wit) verwijst naar de basis elementen van hout, aarde en glas.

De culturele traditie van deze regio legt een verband tussen de invloed van een kleur en haar positieve effect op de fysieke en het spirituele welzijn. Koude kleurtinten verzorgen een toestand van rust & kalmte en nemen vermoeidheid weg. De warme kleurtinten reflecteren de essentie van vitaliteit. Het zijn positieve kleuren en deze versterken kracht en energie . De harmonische kleuren van het landschap en de kleuren gebruikt in de architectuur van de accommodatie hebben een rustgevend effect op lichaam en geest en deze worden tegelijkertijd weer gevoed met nieuwe kracht en energie.

De centrale plek van deze accommodatie is de ‘Gazebo’ ; restaurant, bar en lounge. Het is een fijne plek met een prachtig Caribisch-koloniale  interieur. Vele gasten zijn u al voor gegaan en hebben hier al diverse uren doorgebracht, genietend van het mooie uitzicht op de baai, met hiervoor een zwembad waarvan het water naadloos lijkt over te gaan in het water van de ongerepte baai.
De chef-koks van El Otro Lado, Juan Ríos en Mirna Chavarria, complementeren dit geheel met een heerlijke Caribische  ‘fusion’ cuisine en goede bijpassende wijnen en/of cocktails.

SPIRIT HOUSE:

Het terras van ‘Spirit House’ raakt de zee. Deze Casa heeft een oppervlakte van maar liefst 215 m2. U heeft hier de beschikking over een woonkamer en twee aparte suites met een eigen badkamer. Het terras heeft een prachtig uitzicht over de baai. Het interieur heeft schilder- en beeldhouwkunst van lokale kunstenaars uit Portobelo, handwerk van Embera en Kuna Indianen, werken van Europese kunstenaars, zoals sculpturen van Juan de Mata en prachtige hedendaagse fotografie. Deze Casa heeft een eigen keuken voor uw comfort.

SUNHOUSE:

Gelegen in de uitloop van het regenwoud heeft deze Casa een uitzonderlijk mooi uitzicht over de baai. Deze Casa, met een oppervlakte van 95 m2 , biedt veel privacy en comfort. Het interieur heeft een prachtige collectie hoeden uit Congo, kunst van lokale kunstenaars uit Portobelo en fotografie van Sandra Eleta, een bekende hedendaagse Panamese  fotografe. ‘Sun House’ heeft ook een kleine keuken voor uw comfort.

SEA HOUSE:

‘Sea House’ is een Casa met een oppervlakte van 65 m2 in Caribische stijl. Het is een Casa met veel licht als natuurlijke stimuli en fijne terrassen met uitzicht op de jungle en de baai. De inrichting wordt gekenmerkt door een collectie  Afrikaanse maskers gemaakt met plastic afval; ‘Arte Povera’. 

FOREST HOUSE:

Deze Casa, met een oppervlakte van 65 m2, ligt tussen een prachtige waterval en het regenwoud. Vanaf de terrassen heeft u een mooi uitzicht op de baai van Portobelo. Het interieur heeft kunst van lokale kunstenaars uit Portobelo, molas van de Kuna indianen en een bijzondere collectie van Turkse hoeden ‘Fez’.

CASA GRANDE:

‘Casa Grande’ is een privé-residentie in een prachtige tropisch koloniale stijl met invloeden van verschillende inheemse culturen. “Essential luxury” op een unieke locatie!

Het elegante gebouw met haar ruime terrassen biedt een buitengewoon uitzicht op de baai van Portobelo. ‘Casa Grande’ heeft een oppervlakte van maar liefst 800 m2. 
De woning heeft 2 verdiepingen. De begane grond heeft een ruime woonkamer (welke ook prima gebruikt kan worden voor privé of zakelijke bijeenkomsten), een bar en een mooi terras voor een diner buiten.  , plus een bar en buiten dineren. De drie suites vindt u op de tweede verdieping . Elke suite heeft een eigen stijl, allen zijn ze omringd door ruime terrassen met een prachtig uitzicht op het regenwoud en/of de baai .
Bij het ontwerp van deze Casa stond privacy van de gasten centraal. Dus ondanks de enorme afmetingen van dit gebouw voelt het nog altijd knus aan. De warmte en privacy van deze Casa maakt ook dít een perfecte plek om te ontspannen in een prachtige omgeving.

Alle ‘Casas’ zijn voor zien van:

•    Apple iPod touch met internet en een ‘Gladys Palmera’ muziekselectie
•    42 "LCD satelliet TV met CD/DVD 
•    WiFi internet toegang
•    Bose SoundDock muzieksysteem 
•    Penhaligon’s London toiletries
•    Zonproducten van Peter Thomas Roth Clinical Skin Care
•    Mini-bar 
•    Elektronische kluis 
•    Bay-view schrijftafel 
•    Bedtextiel van Egyptisch katoen van Rivolta Carmignani

Verblijf in het kleurrijke El Otro Lado en maak kennis met de cultuur welke haar geïnspireerd heeft. Prachtig verscholen in een indrukwekkend regenwoud met in de nabijheid koloniale historie en op de achtergrond een rijke diversiteit aan tradities, kunt u genieten van een geweldige Caribbean fusion keuken met een heerlijk wijn of cocktail in de privacy van uw eigen villa!

Design hotels logo.jpg
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier