Al langer hadden we  het idee om een reis door Chili te maken. We wilden de wijncultuur ervaren en winery’s bezoeken. Dit uiteraard in samenspel met het natuurschoon, de bevolking en de authentieke steden van het land.

  • Wijngaard in Chili
    Wijngaard in Chili

  • Kustplaats Chili
    Kustplaats Chili

  • Merendistrict Chili
    Merendistrict Chili

Direct na ons eerste contact met het team van Sapa Pana Travel was het voor ons duidelijk om door hen deze reis te laten organiseren. Al onze wensen en inbreng is door hen opgenomen in een schitterend samengestelde reis. Alles was perfect georganiseerd, van vervoer tot verblijf. We verbleven in geweldige accommodaties en hadden goed georganiseerde individuele bezoeken aan de wijnhuizen die we graag wilden zien. 

We trokken door de Aconcagua Valley, Casablanca- en Colcagua Valley. We bezochten o.a. de wijnhuizen Errazuriz, Matetic, Casa Marin, Santa Rita, Perez Cruz, Casa Silva en Montes. Een waar paradijs voor de echte wijnliefhebber. Natuurlijk deden we ook diverse steden aan: Santiago, waar we heel goed begeleid werden door een privé gids. Daarna bezochten we Valparaíso en Cartagena, beide steden aan de kust.        

Na deze onvergetelijke 2 weken door het centrale deel van Chili  vlogen we naar het Merendistrict in Chili met zijn adembenemede vulkanen en meren. Wederom tot in de puntjes verzorgd met als hoogtepunt een top hotel in Puerto Varas aan het Lago Llanquihue. Een erg mooie regio waar we intens genoten van het natuurschoon.

We hebben Chili ervaren als een prachtig land met een zeer vriendelijke en boeiende bevolking. Dit mede dankzij de organisatie van Sapa Pana Travel. Een volgende reis naar Zuid-Amerika gaat zeker weer via dit team.

Wij genieten nog steeds na,
Henk en Marian Blom.

 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier