Jarenlang Spaans geleerd, want ooit wil ik naar Zuid-Amerika en een levenlang gedroomd van Antarctica... 
Na terugkomst in Nederland verzocht Johan ons een klein verslagje voor de website te schrijven. Dat is een probleemp: een klein verslagje…. 

Huilo Huilo waterval, tijdens de nachtelijke wandeling 'salto nocturne'
Huilo Huilo waterval, tijdens de nachtelijke wandeling 'salto nocturne'

Wij hebben een geweldige reis gehad, een unieke belevenis. Onze huwelijksreis bracht ons van Santiago de Chile naar het merendistrict met zijn unieke Nationale Parken en het diepe zuiden van Chili en Argentinië, zelfs tot Antarctica en terug via Buenos Aires.

We hadden de beschikking over een prima auto, sliepen in nostalgische en design, knusse, gezellige, grote en kleine hotels, we volgden bijzondere wegen, zagen elke dag een ander landschap, staken grenzen over, reden van het ene naar het andere natuurreservaat en hadden ontmoetingen met bijzonder vriendelijke en behulpzame mensen. Vulkanen, watervallen, rivieren bergen, bossen ongerept of goed geconserveerd, alles werd gastvrij gedeeld. Bijzondere bouwstijlen, primitieve en moderne kunstwerken. Heerlijk gegeten en erg lekkere wijntjes gedronken.

Voor ons vormden de 7 merenroute met daarin opgenomen het Huilo Huilo natuurreservaat en later het bezoek aan Torres del Paine de hoogtepunten van onze reis, we waren hier graag wat langer gebleven.

Afsluitend zijn we in Ushuaia aan boord van een expeditiecruise gegaan richting Antarctica! Wat een mooie pure indrukken kregen we hier! Het continent van ijs en rotsen! Hoe indrukwekkend de ijsbergen drijvend in het schone water en dan die kleuren…, de o zo grappige pinguïns, de andere dartele waterbewoners die soms ook op de rotsstranden lagen uit te buiken… De enorme albatrossen en andere vreemde vogels, die ons grote delen van de reis vergezelden. 

Wat hebben we genoten. We voelden ons welkom, we werden verwend op deze Unieke Reis met deze geweldige route, door de vele mensen die voor ons klaar stonden. Wij hoefden ‘alleen maar’ te reizen, te kijken, te luisteren, te ruiken, te genieten. Al die indrukken hebben we verzameld zodat onze reis nog lang doorgaat in onze verhalen en in onze gedachten!  

Team Sapa Pana, dank je wel voor de perfecte organisatie van onze droomreis.
Dhr. en mevr. de Louwere-Coppelmans

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier