Het was onze eerste ontmoeting met Zuid-Amerika en ‘we loved it’!

Patagonië - Chili
Patagonië - Chili

Voor onze reis naar Chili hebben we veel gereisd in Europa en Afrika. Vooral Afrika heeft ons hart gestolen, maar toen KLM directe vluchten aanbod op Santiago in Chili en we ook nog eens vier weken vrij konden krijgen besloten we om eens wat anders te doen. We hebben direct een ticket naar Santiago gekocht. Dat was dat, alleen nu nog iemand die ons kon helpen om deze vier weken goed in te vullen. 

We kwamen uit bij Sapa Pana Travel en zij bleken precies te kunnen bieden waar wij naar op zoek waren; een reis met heel veel natuur in combinatie met bijzondere hotels. We hadden we een heel lijstje van wat we wilden zien en doen en Sapa Pana Travel heeft een geweldige route uitgestippeld dat we in de vier weken optimaal konden genieten van de Atacama woestijn, Patagonië, Vuurland, Kaaphoorn, Paaseiland en de Chileense wijnstreek. 

De reis was fantastisch en tot in de puntjes geregeld. Werkelijk alles klopte, de route, de accommodaties en we hebben immens genoten van de bijzondere natuur. We hadden het vooraf niet verwacht, maar Chili heeft ons geraakt. Met name Patagonië was puur genieten. De kleuren van het landschap waren zo ongelooflijk mooi. We hebben genoten van de smeltende sneeuw in de lentezon, de antracietgrijze bergtoppen, voorjaarsbloemen in levendige kleuren en de onrealistische aquamarijnblauw gekleurde rivieren en meren. Het meest verbazingwekkend was misschien wel het hotel in het verlaten landschap van Patagonië dat aan het begin van 1900 nog dienst deed als een koelinstallatie voor schapenvlees. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere plekken. De kers op de taart was toch wel Paaseiland waar we kennis hebben gemaakt met de Moai, de Polynesische cultuur. Verder hebben we genoten van de ruige Kaaphoorn, de wijngaarden in het vroege voorjaar en de met sneeuw bedekte Andes. Door deze geweldige ervaringen heeft ook Chili nu een warm plekje in ons hart. 

De service van Sapa Pana Travel stopte niet aan het eind van de reis. Helaas hadden we onderweg wat problemen ondervonden in een van de accommodaties. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar we waren heel blij dat Sapa Pana Travel dit serieus nam en dat ze dit na onze reis naar volledige tevredenheid hebben afgehandeld. 

We vonden de reis naar Chili geweldige en in de toekomst zullen we zeker terugkeren naar Zuid-Amerika met de hulp van Sapa Pana Travel. Heel erg bedankt voor deze ‘once in a lifetime’ ervaring!

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier