De meest zuidelijke staat van Mexico, gelegen tegen de grens met Guatemala heet Chiapas, genoemd naar de inheemse bevolkingsgroep die hier leeft en die afstamt van de oude Maya beschaving. Oude gebruiken, religies en tradities uit de tijd van de Maya's zijn hier nog steeds springlevend. Een bezoek aan Chiapas is als een bijzondere ontdekkingsreis, terug in de tijd. 

 • Palenque - Chiapas - Mexico
  Palenque - Chiapas - Mexico

  De Mayastad Palenque in de Mexicaanse deelstaat Chiapas

 • Misol Ha - Chiapas
  Misol Ha - Chiapas

  Misol Ha - Chiapas

 • San Juan Chamula - Chiapas
  San Juan Chamula - Chiapas

  San Juan chamula is een klein traditioneel dorpje in de buurt van San Cristobal de las Casas. Hier ziet u de karakteristieke kerk.

 • Sumidero Canyon - Chiapas
  Sumidero Canyon - Chiapas

  De Sumidero Canyon is een ruig natuurgebied in Chiapas, waar u heerlijk actief bezig kunt zijn.

 • San Cristobal de las Casas - Chiapas
  San Cristobal de las Casas - Chiapas

  De karakteristieke kerk in San Cristobal de las Casas, een aantrekkelijk koloniaal stadje in de Mexicaanse staat Chiapas.

Chiapas is één van de meest authentieke regio's van Mexico. Veel van de gebruiken die stammen uit de tijd van Maya's ziet u nog terug in de kleine dorpjes, die het koloniale stadje San Cristobal de las Casas omringen. Op bijzonder pragmatische wijze heeft de lokale bevolking de symbolen uit de katholieke kerk, zoals die waren meegebracht door de Spaanse kolonisten, doen samensmelten met hun eigen religie. 

U vindt in Chiapas nog amper ontdekte, maar daardoor niet minder prachtige Mayasteden, die verscholen liggen in het tropisch regenwoud, zoals Palenque.  Daarnaast is Chiapas een absoluut summum voor natuurliefhebbers en mensen die graag actief bezig willen zijn.

Palenque

Er zijn verschillende plekken die u zeker gezien moet hebben! Zo is het een must om Palenque te bezoeken. De stad gold als één van de belangrijkste Mayasteden. De Mayastad wordt nog relatief weinig bezocht en bij een bezoek aan deze bijzondere plek waant u zich ook nog echt als een ontdekkingsreiziger.   

San Cristóbal de las Casas

Ook is San Cristóbal de las Casas een plek die zeker het bezoeken waard is! Deze authentieke stad bestaat uit bont gekleurde koloniale huizen en geplaveide straatjes. Een heerlijke plek, waar het leven in een lagere versnelling staat. Met haar relaxte, artistieke sfeer, oefent San Cristobal de las Casas een enorme aantrekkingskracht uit op backpackers en mensen die Spaans willen leren. 

Tuxtla Gutierrez

Tuxtla Gutierrez  is de hoofdstad van de staat Chiapas en is een prima plek om uw ontdekkingsreis door deze staat te beginnen of te eindigen. Het is een aantrekkelijke stad met uitstekende restaurants en een bruisende nachtleven!

Sumidero Canyon Nationaal Park

Een van de spectaculairste plaatsen in Mexico mag u tijdens uw reis zeker niet vergeten!  Sumidero Canyon Nationaal Park, is een natuurgebied met ontelbare watervallen, steile rotswanden, indrukwekkende grottenstelsels. Dwars dit gebied loopt een geologische breuklijn die miljoenen jaren geleden ontstond. De wanden zijn meer dan 900 meter hoog en u vindt hier een rijke diversiteit aan vogels en apen. Misschien spot u zelfs een krokodil aan de oevers van de rivier!

 • Boutique Hotel Quinta Chanabnal, Palenque

  Quinta Chanabnal - Mexico

  Quinta Chanabnal is een prachtig kleinschalig boutique hotel in de direct nabijheid, namelijk slechts 3 (!) kilometer van de archeologische site Palenque.

  Lees verder
 • Geslaagde rondreis Mexico

  Een geslaagde rondreis door Mexico

  Met het gehele gezin hebben wij enorm genoten van onze 14-daagse reis door Mexico. 

  Lees verder
 • Marktbezoek in Mexico

  Een onvergetelijke rondreis door Mexico!

  In februari - maart 2018 hebben wij een fantastische rondreis door Mexico gemaakt. De reis was door Sapa Pana Travel volledig op onze wensen afgestemd. Alles was perfect geregeld; het ophalen op de …

  Lees verder
 • Aafje en Karel in Baja California, Mexico

  Baja California in Mexico; het overtrof onze verwachtingen

  Al jaren hadden wij het plan om een reis te maken naar Baja California in Mexico. We wilden graag de walvissen spotten, door de woestijn rijden en leuke plaatsen bezoeken. Zo zijn we op zoek gegaan …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier