Een reis naar Bolivia is als een reis terug in de tijd. Bolivia, het Tibet van Zuid-Amerika. Verscholen tussen de toppen van de Andes ligt dit land, geïsoleerd van de rest van de wereld. Een land, dat nog vrijwel onontdekt is door het toerisme, waardoor nog veel van haar mystiek bewaard is gebleven. In een gebied van meer dan één miljoen vierkante kilometer wonen maar acht miljoen mensen. De oude traditionele Andescultuur is in Bolivia nog springlevend.

 • Luxe reis Bolivia
  Luxe reis Bolivia

  Luxe individuele rondreis naar Bolivia. Maatwerk op basis van uw persoonlijke wensen. Lees hier ook bijzondere reiservaringen van anderen.

 • Straatbeeld in Uyuni
  Straatbeeld in Uyuni

  In Bolivia lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

 • Man met panfluit
  Man met panfluit

  Een man die panfluit speelt op Isla de Pescado op de zoutvlakte van Uyuni.

 • La Paz
  La Paz

  Aankomst auto Sapa Pana Travel in La Paz.

 • Hoogvlakte in het oosten van Bolivia.
  Hoogvlakte in het oosten van Bolivia.

  foto van de hoogvlakte gemaakt tijdens de Volvo classics Panamericana - Thijs Heslenfeld ©

Wilt u ook een luxe individuele rondreis naar Bolivia maken? Wij bieden maatwerk op basis van úw persoonlijke wensen.

 

In Bolivia lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De infrastructuur is beduidend minder ontwikkeld dan in de haar omringende landen en ook zijn zaken als pinnen wat minder vanzelfsprekend. Dit brengt echter ook meteen de charme met zich mee, waarnaar de échte liefhebber van Zuid-Amerika op zoek is. Zo is bijvoorbeeld in vele traditionele Boliviaanse dorpen ruilhandel in plaats van betalen met valuta nog de gewoonste zaak van de wereld. 

Het grootste gedeelte van de Boliviaanse bevolking leeft op de hoogvlakte, waar steden en dorpjes gebouwd zijn op hoogtes van meer dan 4000 meter. Een klein aantal Bolivianen is afgedaald naar de groene vlaktes van de Pampa en de dichte jungle van het Amazonegebied. Het land is als een ware schatkamer met pronkstukken uit de pre-Columbiaanse oudheid, statige koloniale monumenten en onbeschrijfelijke landschappen. Een écht authentieke Latijns-Amerika ervaring, die u nog lang zal heugen.

Bolivia ligt centraal op het Zuid-Amerikaanse continent en wordt omringd door Chili, Peru, Brazilië, Paraguay en Argentinië. Vanuit Peru loopt het Andesgebergte over de westkant van het land. Naar het noordoosten toe verandert het landschap in het groene, dichte junglelandschap van het amazonebassin. De hoogvlakte van de Andes spreidt zich uit richting de Chileense en Argentijnse grens. 

 • Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team...

  Sapa Pana Travel heeft ons begeleid bij de PanAmericana roadtrip. Dankzij een goede planning en de expertise van Johan en zijn team hebben wij, in de relatief korte tijd die wij hadden, veel van de …

  Lees verder
 • Met je eigen Volvo 16.000 km door Zuid Amerika rijden.

  Het begon met een stukje in het Volvo klassieker blad en groeide uit tot …. De auto's halen in de haven bij Buenos Aires. Duizenden kilometers door ongerepte natuur en drukke wegen en …

  Lees verder
 • Bijna 16.000 km samen in een auto; samen lachen, soms huilen en elkaar er door sleuren, maar vooral; heel veel genieten!

  Twee zussen, in een oude klassieke Volvo 245, scheurend door het landschap van Zuid-Amerika met achter hen aan hun broer en vader in een station Amazone.

  Lees verder
 • Meer laden...
 • Wij hebben genoten van een onbezorgde reis met eigen auto door een prachtig Zuid Amerika!

  Medio 2010 schrijven we in voor de Volvo Classics Panamericana, een autoreis dwars door Zuid Amerika. De voorbereiding viel ontzettend mee er werd via de e-mail goed gecommuniceerd. Er werd ons veel …

  Lees verder
 • Wat een grandioos avontuur was deze reis!

  Als ondersteunend monteur heb ik veel te doen gehad, lange dagen gemaakt en vaak tot diep in de nacht gesleuteld. Desalniettemin, ging ik bijna elke nacht moe, stoffig, maar érg voldaan met …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier