Gaat u een luxe reis maken naar "het best bewaarde geheim van Centraal-Amerika" ?

 • Het mooie strand van Victoria House op Ambergris Caye - Belize
  Het mooie strand van Victoria House op Ambergris Caye - Belize

  Het Victoria House op Ambergris Caye in Belize beschikt over een idyllisch strand.

 • Toekan
  Toekan

  Toekans 'Ramphastidae' is een soort spechtvogel en komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. De familie telt 47 soorten.

 • Vliegen met Tropic Air in Belize is op zich al een prachtige belevenis!
  Vliegen met Tropic Air in Belize is op zich al een prachtige belevenis!

  Tropic Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Belize is gewoonweg top. Service staat hier echt hoog in het vaandel en vliegen met deze kleine vliegtuigjes is een belevenis, waarbij je het land en het koraalrif van bovenaf kunt bekijken.

 • Vriendelijke bevolking
  Vriendelijke bevolking

  Belize

 • Orange Walk
  Orange Walk

  Laguna Verde

 • Maya tempels
  Maya tempels

  Verscholen in het ongerepte regenwoud

 • Ambergris Caye
  Ambergris Caye

  Parelwitte zandstranden omgeven door palmbomen. Hier ligt het op één na grootste koraal rif van de wereld.

 • Caye Caulker
  Caye Caulker

  Eén van de palmeilanden van Belize.

 • Koraal rif
  Koraal rif

  Hersenen koraal is een algemene naam gegeven aan zg. Faviidae koralen. Kenmerkend zijn hun over het algemeen sferoïde vorm en geribbeld oppervlak dat lijkt op een brein.

In mei 2014 reisden Johan van Rijswijck en Sylvia Nederhoff, eigenaren van Sapa Pana Travel, met hun 9 jaar oude dochter Emma naar Belize en beleefden er een heerlijke tijd. Het landje ligt aan de Caribische kust en is qua grootte ongeveer de helft van Nederland. Belize is dun bevolkt met net meer dan 300.000 inwoners. 

Vanuit Guatemala staken ze de grens over naar Belize. Daar bezochten ze het Cayo District, de prachtig groene grensstreek met door tropisch regenwoud overwoekerde heuvels, die doorklieft worden met snelstromende rivieren. In dit betoverende landschap bezochten ze enkele Maytempels, maakten ze avontuurlijke ontdekkingstochten door kalkstenen grotten en natuurlijk probeerden ze een aantal bijzondere verblijfsmogelijkheden uit. Via de Hummingbird Highway reisden ze naar het dorpje Placencia en proefden ze de relaxte sfeer van Garifuna cultuur. De afsluiter voor hen was, het verblijf op enkele mooie plekjes op de Ambergris Caye. 

"Wat werden wij verrast door Belize... Wat een fantastische én bovenal afwisselende bestemming! Johan ging cavetuben, de tempels waren indrukwekkend mooi, Emma reed er zelfs te paard naar toe en het snorkelen bij het rif was indrukwekkend; ineens zwommen we oog in oog met haaien, schildpadden en geweldige vissen! We overnachtten in mooie hotels én 'last but not least' wat een vriendelijke mensen, een geweldige mix aan culturen! Wilt u reizen met kinderen? De meivakantie was hiervoor, ons inziens, pérfect."

Goed om te weten... wij bieden maatwerk in luxe individuele reizen naar het Engelstalige Belize.


Bent u op zoek naar; Maya tempels - maar dan zonder de massa's toeristen, naar ongerepte jungle lodges, onaangetaste koraalriffen en/of witte zandstranden voor u alleen? Belize is úw bestemming! Dit land is één van de beste duikbestemmingen ter wereld. Niet voor niets, want Belize heeft - na het Great Barrier Reef in Australië - het grootste koraalrif ter wereld en telt voor de kust vele palmeneilandjes. Maar... er véél is meer...  In het binnenland wordt u verrast door een prachtig tropisch heuvellandschap, met hieronder nog héél veel onontdekte maya tempels! Aan de kust treft u, naast prachtige zandstranden, moeras en vele mangroven.

Na de meer bekende buurlanden Mexico en Guatemala wordt Belize vaak vergeten wanneer het gaat om het Maya erfgoed... Onterecht, want Belize heeft prachtige Maya tempels, verscholen in het ongerepte regenwoud. Voor de avonturiers onder ons zijn er ook diverse historische Maya grotten te bezichtigen. Deze zijn alleen per kano of tube (zwarte binnenband vrachtwagen) te bereiken.

Naast de Maya's vindt u in Belize nog vele andere etnische groeperingen, zoals; mestiezen, creolen, Cariben en kleine groepen Europeanen en Aziaten; Chinezen en Taiwanezen. De verschillende groepen en culturen leven vreedzaam met elkaar samen. In het zuiden van het land woont een relatief grote groep mennonieten. 

Het avontuur, de kleine afstanden en de prachtige kustlijn maakt Belize ook een perfecte bestemming voor een luxe reis met kinderen!

 • © van Huizen

  We gingen naar Belize, de reis was prima geregeld!

  Ten eerste vond ik het erg leuk dat kaartje van jullie met  'Welkom thuis'. En natuurlijk wil ik je over onze ervaringen vertellen. De reis naar Belize was prima geregeld, dank …

  Lees verder
 • © Veenema

  Guatemala en Belize zijn totaal verschillend, maar geweldig om te bezoeken!

  Beste medewerkers van Sapa Pana Travel, afgelopen zaterdag kwamen we terug van onze reis naar Guatemala en Belize en uiteraard willen we jullie nog een terugkoppeling geven over onze ervaringen. …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier