Op 50 km uit de kust van Honduras liggen de paradijselijke Bay Islands. De archipel bestaat uit de eilanden Roatán, Utila en Guanaja.

 • Bay Islands
  Bay Islands

 • Lokale gemeenschap
  Lokale gemeenschap

  Bay Islands

 • Bay Islands
  Bay Islands

 • Roatán
  Roatán

 • Schildpad
  Schildpad

  Bay Islands

 • Roatán
  Roatán

 • West Bay Roatán
  West Bay Roatán

Roatán

Roatán is het grootste, meest ontwikkelde en meest bezochte eiland van de Bay Islands. Het eiland is als een langgerekte heuvelrug met bossen die oprijst uit de Caribische Zee. Het eiland heeft nog veel van haar oorspronkelijke landschap als in de 16e eeuw. Roatán, net als de andere Bay Islands, geeft u een beeld van de Oostelijke Cariben voor de commercialisering aldaar.

Het eiland biedt u een breed scala aan activiteiten, zoals; duiken en snorkelen, prachtige wandelingen, kajakken, paardrijden, op ontdekking in de mangrove, zip-line, diverse watersporten en uiteraard genieten van de prachtige stranden (o.a. West Bay). Roatán is de beste keuze voor een luxe strandverblijf.

Utila

Ongeveer 26 km uit de noordelijke kust van Honduras ligt het eiland Utila. Dit vlakke eiland is te bereiken met een klein vliegtuig of met de veerboot (ca. 1 uur) vanuit La Ceiba.

De Engels sprekende bewoners emigreerden begin 19e eeuw van de Britse eilanden in het Caribisch gebied naar Utila. East Harbour, gelegen in het zuidoosten, is de belangrijkste stad op het eiland. Slechts een klein honderdtal eilandbewoners woont op Pigeon Cay. 

Mocht u uw duikbrevet willen halen, Utila staat er om bekend goedkoop te zijn met kwalitatief hoogwaardige cursussen. Utila is één van de beste plaatsen ter wereld om de, vooralsnog niet gevaarlijke, walvishaaien (grootste vissoort) te zien.

Guanaja

Guanaja ligt het meest oostelijk van de Bay Islands. Dit eiland heeft spectaculair mooie brede stranden in het noorden en een prachtig rif rondom het eiland. Christopher Columbus noemde dit eiland in 1502 'het eiland van de pijnbomen'. Hedendaags zijn er nog slechts enkele pijnbomen op het eiland Roatán. Op Guanaja zijn alleen coniferen / naaldbomen te vinden. De Michael Rock Peak, 450 meter boven zeeniveau, geeft de mogelijkheid voor mooie wandelingen met prachtige uitzichten op de Caribische Zee.

Op Guanaja eiland is slechts één hoofdweg welke de steden 'Mangrove Bight' en 'Savannah Bight' met elkaar verbindt. De rest van het vervoer vindt allemaal plaats middels watertaxi's. De meerderheid van de Guanaja bevolking (10.000 inwoners) wonen op Bonacca Cay, circa 300 meter uit de kust. De hotels, luxe strandresorts, zijn nagenoeg allemaal exclusief gelegen en alleen per boot bereikbaar!

Guanaja heeft de duikliefhebber best veel te bieden. Denk hierbij aan duiken in vulkanische grotten en wrakken én het Mestizo rif. Andere mogelijke activiteiten op het eiland zijn; wandelen, kajakken, vissen, bezoeken van watervallen en uiteraard genieten van zon, zee, strand...

 

Kortom, de Bay Islands bieden een spectaculaire onderwaterwereld en hagelwitte stranden. De koraalriffen zijn de op één na grootste ter wereld, na het Great Barrier Reef. De verscheidenheid aan onderwaterleven is groot. U vindt hier o.a. tropische vissen, koraal, roggen, zeeschildpadden en (in het seizoen) walvishaaien.

Deze archipel is een perfecte afsluiter van uw reis door Guatemala, Belize en/of Honduras!

 • Mayoka Lodge

  Mayoka Lodge - Honduras

  De Mayoka Lodge is een luxueuze villa waar de gasten bij aankomst welkom geheten worden met champagne en canapes. De villa bestaat uit 6 dependances die 'pods' worden genoemd. 

  Lees verder
 • Barefoot Cay

  Barefoot Cay - Honduras

  Een heel relaxte sfeer, witte stranden en azuurblauw water! Het kleinschalige, sfeervolle boutique resort biedt 9 luxe accommodaties met goede service en faciliteiten. 

  Lees verder
 • Palmetto Bay Plantation

  Palmetto Bay Plantation - Honduras

  Palmetto Bay Plantation ligt aan een schitterende baai, omgeven door het prachtige koraalrif van Roatán. 

  Lees verder
 • Meer laden..
 • Anthony's Key Resort

  Anthony - Honduras

  Al meer dan 40 jaar is dit resort dé plek voor het duiken en snorkelen ! Hier kunt u spectaculaire duiken maken bij het grote koraalrif, zwemmen met dolfijnen in het azuurblauwe water of een …

  Lees verder
 • FAMILIE JURGENS OP RONDREIS DOOR GUATEMALA, HONDURAS EN EL SALVADOR

  Een rondreis door Honduras om nooit te vergeten

  Het was een prachtige rondreis door Guatemala, Honduras en El Salvador. Een reis om nooit te vergeten

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier