Voor de veeleisende gast, koos men hier voor het beste van alles. Dit hotel is de absolute TOP in de 'nieuwe generatie luxe hotels' in Zuid Amerika. De locatie is geweldig en in 'barefoot luxury' stijl.

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

 • Uxua hotel
  Uxua hotel

De eigenaar van dit hotel is de Nederlandse fashion designer Wilbert Das (Diesel). Dit hotel wordt ook vaak gebruikt in fotoshoots, waaronder voor de befaande Pirelli kalender (2010), Vogue en meer. Het boutique hotel bestaat uit 10 verschillende 'Casa's', elk met 1 tot 3 slaapkamers. De Casa's zijn volledige ingerichte woningen met een keuken, eigen tuin en verspreid gelegen nabij de heerlijke zwembaden ter verkoeling. U loopt vanaf uw Casa zo het pittoreske vissersdorpje in en/of naar het strand. Na een heerlijk uitgebreid Bahiaanse ontbijt staat uw 'eigen' sofa in de Uxua Beach Lounge al voor u klaar. Uiteraard is er ook een Spa aanwezig, exclusief voor gasten van het hotel. Ultiem Genieten! Persoonlijke sportinstructie, zoals; de Braziliaanse Capoeira, yoga en personal training, behoort ook tot de mogelijkheden. Culinair komt u ook niets te kort, want het restaurant van Uxua heeft inmiddels een internationale bekendheid. Uxua is dus ook een culinaire hotspot! ​Woorden te kort om deze geweldige plek te omschrijven... Alsof dit alles nog niet genoeg is, op slechts 5 minuten van het hotel ligt het spectaculaire golfcourse 'Terravista'. Golfen met prachtig uitzicht op zee. 

TIP! Het Uxua hotel heeft zg. 'Experience' programma's;
Bahiaanse Spa & Wellness experience:
Verblijf 5 nachten en de toegewijde medewerkers van de 'Almescar Spa' zullen zorgen dat u als 'nieuw' uw reis vervolgt. U wordt in uw 'Casa' welkom geheten met een heerlijke kruidenthee en een warm voetenbad met Aventurijn kwarts stenen. Iedere dag start u de dag met een ontspannende yoga sessie. Er volgen diverse massage behandelingen; o.a. met de zeldzame almescar tree olie, met essentiële Ginger olie, een pré sun body scrub / hydraterende massage en een after sun skin repair met extra virgin coconut oil. Verder gaat u naar een witte klei lagune waar u op locatie een mineraal rijke modder behandeling krijgt. Een Bahiaanse cacao gezichtsbehandeling en een Braziliaanse handen en voeten spa, met manicure / pedicure complementeren het geheel. Als dat geen Genieten is?!
Bahiaanse Sport & Fitness experience:
Ook nu verblijft u hier 5 nachten en dit maal u gaat deelnemen aan een uniek programma, waarin u Bahiaanse sporten (o.a. capoeira) combineert met eco-sporten in de prachtige natuur van Trancoso (Bahia). Iedere dag start u de dag met stretching en capoeira fitness. De activiteiten in het programma bestaan o.a. uit een mountainbike tocht langs de kleine dorpen in de omgeving en door het mooie beschermde natuurgebied 'Buffalo Valley', een kajak trip op de 'Rio dos Frades' door regenwoud en mangrove, een surfles aan de hier befaamde kust Itaquena en Nativos, kitesurfen voor ervaren surfers (lessen beschikbaar voor beginners), paardrijden over de prachtige stranden in de omgeving en paragliding vanaf de prachtige rode kliffen bij het Taipe strand. Ter ontspanning bij deze dagelijkse activiteiten staat er een Bahiaanse massage voor u op het programma.
Essentie van de Bahiaanse keuken:
Nu verblijft u 4 nachten in het Uxua hotel en gaat u, op zeer persoonlijke wijze, kennis maken met Bahia en de Bahiaanse keuken. U gaat  de 'Moqueca', een traditioneel Bahiaanse visstoofpot, bereiden, onder begeleiding van Uxua's chef-kok. Ook gaat u zelf chocolade maken met de verse cacao uit de tuin van Uxua. Verder leert men u hoe u het typisch Bahiaanse dessert 'Sweet Coconut Cocada' maakt, met wederom de ingrediënten uit eigen Uxua tuin. U komt niet in de buurt van een ware Bahiaanse chef wanneer u geen Caipirinha kunt maken, dus dit wordt u geleerd door de 'master' Caipirinha maker van de Uxua bar. Prachtige afsluiter is dat u zelf de welbekende 'Spicy Pimenta' gaat maken. Dit is een Bahiaanse dressing geïnspireerd op de Afrikaanse keuken en deze wordt gebruikt bij verschillende gerechten. Uw eigen dressing, gekruid naar eigen smaak, wordt deugdelijk verpakt zodat u dit mee naar huis kunt nemen. Als u in het weekend in Uxua verblijft kunt u op zaterdagochtend ook de boerenmarkt in Trancoso bezoeken. Aanrader!

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier