Aan de rand van San Pedro de Atacama ligt het prachtige Tierra Atacama. Tierra Atacama hoort bij de Tierra hotels, een gerenommeerde organisatie in Chili met een 3-tal hotels. Naast Tierra Atacama in de Atacama regio hebben ze ook nog een hotel in Chiloé en in Patagonië.

 • Familie kamer
  Familie kamer

 • Tierra Atacama Hotel & Spa
  Tierra Atacama Hotel & Spa

 • Familie kamer
  Familie kamer

 • Poniente kamer
  Poniente kamer

 • Oriente kamer
  Oriente kamer

 • Uma Spa
  Uma Spa

 • Oriente kamer
  Oriente kamer

 • Bar
  Bar

 • Tierra Atacama Hotel & Spa
  Tierra Atacama Hotel & Spa

 • VIDEO

  Tierra Atacama Hotel & Spa

Qua interieur heeft men in dit mooie boutique hotel een authentieke sfeer weten te creëren. Men heeft onder andere gebruik gemaakt van meubels en accessoires, handgemaakt uit lokale materialen. U voelt hier een ongedwongen en vriendelijke sfeer, het is prettig 'thuiskomen'.

Het grondgebied, waarop Tierra Atacama gebouwd is, kent een lang verleden. Eeuwen gelegen leefden de inwoners van San Pedro de Atacama in kleine gemeenschappen, ook wel bekend als ‘Ayllu’, welke uit grote families bestonden. Deze gemeenschappen deelden het kostbare water van de oase en bouwden kanalen om het water te kunnen gebruiken. Het 'Tierra Atacama' landgoed hoorde vroeger bij de ‘Ayllu de Yaye’ gemeenschap. Herders uit Argentinië, die hun kudde dieren naar de haven van Antofagasta brachten, rustten hier vaak even en voedden hier hun dieren, alvorens de moeilijke oversteek door de Andes te gaan maken. 

De tuinen van het hotel, ontworpen door de gerenommeerde Chileense tuinarchitecte Teresa Moller, hebben nog veel kenmerken uit die tijd. De oorspronkelijke algarrobo en chañar bomen zijn op het landgoed behouden en historische irrigatiekanalen en originele lemen muren, die er verlaten bij stonden, werden gerenoveerd. In de tuinen van het hotel worden nu ook inheemse plantsoorten geteelt en er is een deel van de tuin ingericht voor nieuwe plantsoorten om zich aan het klimaat te kunnen gaan aanpassen. Verder is er een kleine boomgaard, een moestuin en een kruidentuin met geneeskrachtige kruiden.

Het Tierra Atacama hotel heeft in het totaal 32 kamers, verdeeld in drie categorieën. De Oriente kamer heeft uitzicht op de Licancabur vulkaan, een prachtig privé terras én een buitendouche. De Poniente kamers zijn iets ruimer dan de Oriente kamers en hebben naast een spectaculair uitzicht op de vulkaan ook een mooi uitzicht op de bergwand. De Family kamers zijn, zoals de naam wellicht doet vermoeden, ideaal voor gezinnen. Deze kamers hebben een tweede verdiepingen. Er kunnen maximaal zes personen in deze kamer slapen. Op de bovenste verdieping van deze kamer vindt u een slaapkamer met eigen badkamer en op de onderste verdieping twee slaapkamers met een gedeelde badkamer. Het ruime privé terras (op de bovenste verdieping!) biedt uitzicht op de tuinen van het hotel.

Uma Spa

'Uma' is het Aymara woord voor water. Water staat voor leven en revitalisering. De Uma Spa beschikt over een buitenzwembad, een jacuzzi en een verwarmd binnenzwembad. De drie behandelkamers zijn bijzonder sfeervol ingericht, een aangename setting voor uw verwenbehandelingen. Geniet!

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier