Beste Johan, hierbij ons reisverslag; Argentinië, Chili & Antarctica. Bij ons zindert de gehele reis nog steeds na, met als hoogtepunt toch wel Antarctica.

  • Antarctica
    Antarctica

    © K. van Leusden

  • Antarctica
    Antarctica

    © K. van Leusden

Buenos Aires:
Heel goede ontvangst door Carmen van jullie lokale partner. Ze gaf nuttige info.
Hotel AWWA was goed, enige problemen met de sloten van deur en safe.
Markt in San Telmo was zeker de moeite waard. De fietstocht was een succes; we waren slechts met ons vieren en hadden een hele goede gids die ons veilig door de stad loodste en veel informatie gaf.

El Calafate:
Prachtige locatie van Hosteria Alta Vista; we waren de enige gasten dus kregen alle aandacht.
Rondleiding door Tamara in de schapenscheerschuur was erg interessant.
Ze bracht ons voor een wandeling met de jeep naar boven zodat we op ons gemakje naar
beneden konden lopen. Schitterende natuur en landschap!
Volgende dag naar Perito Moreno, zeer de moeite waard en niet druk! Veel wind!
We hadden wel wat langer op dit adres willen blijven om te wandelen.
Heel lekker gegeten en gedronken.

Puerto Natales
5 uur rijden door een wijds landschap!
De auto was prima maar langdurig rijden op onverharde wegen is erg vermoeiend.
De grensovergang naar Chili duurde steeds een uur; pech als je een buslading voor je had.
Het Indigo hotel was een verrassing, zowel qua ligging als qua inrichting; mooi en bijzonder.

Het nationale park Torres del Paine was echt fantastisch! Jammer dat we weer zo'n eind terug moesten met de auto. Inderdaad beter om hier in het park te overnachten... Ook een lange wandeldag in dit park zou heerlijk zijn, maar daar was geen tijd voor.

Ushuaia
Nationaal park Tierra del Fuego was heel erg mooi. Leuke kanotocht, goede gids, leuke lunch in de tent, mooie wandeling.

M/V Ushuaia - Antarctica
Antarctica was een overweldigende ervaring. Niet na te vertellen.....Zo mooi met die schitterende landschappen, eilanden, zee, dieren en licht.
We hebben goed weer gehad en konden alle dagen 2 maal aan land gaan tussen de ezelpinguins en kinbandpinguins, zeehonden, zeeleeuwen, vogels en interessante overblijfselen van de vroegere walvisvaart en wetenschappelijke stations.
Het expeditieteam was erg enthousiast en goed. De staf en bemanning van het schip waren heel vriendelijk, behulpzaam en deskundig. Maaltijden waren prima, alleen ontbrak de Argentijnse wijn. Helaas, maar gelukkig was deze nog wel te koop. Minpunt was het bed in onze hut, dat lag op een of andere manier los in de bak en ging met de beweging van het schip met een harde klap van links naar rechts. De matras op zich was in orde. We hebben het zelf verholpen maar dit is wel een punt van aandacht voor de rederij. Een goed bed is belangrijk want deze reis is behoorlijk vermoeiend. Gelukkig waren  beide oversteken over de Drake Passage relatief rustig.
We waren heel blij en verrast met de uitgebreide dvd die het expeditieteam had gemaakt over deze reis. Daarin is info opgenomen over de bemanning van het schip en het expeditieteam, een checklijst welke dieren we op welke dag hebben gezien, info over de lezingen, logboek van de reis met alle dagprogramma's,  kaarten en foto's. Op de laatste avond aan boord werd dit allemaal bekeken en een ieder kreeg een exemplaar van deze dvd.

Buenos Aires
Terug in Buenos Aires was de kookworkshop van Katrine heel animerend en lekker. De vertellingen van “gastrosoof” Alejandro Frango waren bijzonder onderhoudend en interessant.  € 220 p.p. is wel aan de forse kant. Gelukkig kregen we 50% korting. Tango en diner show de volgende avond was super; mooi om te zien en horen en lekker!

Conclusie
We hebben een fantastisch mooie reis gehad!! Alles klopte en was in orde, de vluchten, de accommodaties, de transfers en de gidsen. Met dank aan Sapa Pana Travel, de lokale partners en de rederij van de Antarctica expeditie. We hadden ook uitzonderlijk goed weer en hebben daardoor heel veel prachtige foto's kunnen maken.

Koos van Leusden, Elly Celie, Jakko Kop & Willy Diepstraten

 

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier