Omdat onze dochter een jaar in Argentinie verbleef in het kader van een uitwisseling, wilden we graag dit mooie land bezoeken. Sapa Pana Travel had de reis van onze dochter uitstekend  geregeld. Een meisje van 17 alleen op reis naar Argentinie; dan wil je zeker weten dat alles goed is geregeld. En dat hebben ze uitstekend gedaan.

  • Familie reis naar Argentinië
    Familie reis naar Argentinië

    Bij de Watervallen van Iguazu

  • Familiereis naar Argentinië
    Familiereis naar Argentinië

    In Chilecito

Vervolgens hebben we Sapa Pana Travel gevraagd een reis door Argentinie voor ons en onze zonen te organiseren waarin we een bezoek aan onze dochter in Chilecito werd ingepast.  We hadden maar twee weken beschikbaar voor deze reis wat eerlijkgezegd veel te kort is.

 

Het is een reis geworden om nooit te vergeten. We hebben de watervallen van Iguazu gezien, de ruwe schoonheid in het westen van Argentinie, de wijnvelden van Cafayate en Mendoza en het prachtige Buenos Aires. Wat een prachtig land en dan hebben we nog maar de helft ervan kunnen zien. Met twee weken doe je dit land geen recht.

 

Ook hebben we de Argentijnse gastvrijheid mogen beleven in Chilecito. Het gaat allemaal in een ander tempo en de mensen leven echt anders maar zoveel hartelijkheid kom je nergens tegen. We hebben  ook gemerkt dat de bevolking van Argentinie het momenteel zwaar heeft als gevolg van politiek-economische omstandigheden. Maar de trots blijft!

 

We hadden een mooi mix van vliegen en zelf rijden. Het vervoer en de hotels waren prima geregeld. We zijn op hele mooie  en bijzondere plekken verbleven.

 

En toen kwam het moment dat we door slecht weer en een inschattingsfoutje met de auto in een riviertje kwamen vast te zitten. In the middle of nowhere konden we geen kant op. Eerst kwamen een paar lokale bewoners ons helpen. Ze konden niet meer bieden dan in hun huisje te blijven tot er hulp was. Sta je dan als vier toeristen met je bagage in een huisje waar niet meer staat dan een tafel en 4 stoelen.

 

Ons strakke reisplan lag in duigen. Toen hebben we contact gehad met Sapa Pana en zij hebben geregeld dat er dezelfde dag een andere auto naar ons werd gebracht (van 400 km verder). Ze hebben een andere route bedacht, een ander hotel gereserveerd en een vlucht van onze zoon omgeboekt. En dan merk je dat je te maken hebt met een reisbureau dat  het land echt kent en de juiste connecties heeft.

 

Kortom: Argentinie is een fantastisch land met adembenemende natuur, fraaie steden en zeer hartelijke mensen. Ondanks ons korte verblijf hebben we toch erg veel kunnen zien en beleven. Dit dankzij de unieke kennis en ervaring van Sapa Pana Travel.

 

Kristel & Arjan van den Biggelaar

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier