Goedemiddag, leuk om bij terugkomst een kaartje in te brievenbus te vinden ! We hebben een heel mooie reis gehad. Alles verliep zoals afgesproken. Iedereen die ons zou ophalen, wegbrengen, rondleiden of wat dan ook, was steeds op tijd.

Pinguïns Antarctica
Pinguïns Antarctica

Het waren allemaal aardige en behulpzame mensen.  De tweede dag in Buenos Aires hebben we een ticket voor de hop-on-hop-off bus gekocht, om op ons gemak nog eens in de stad rond te rijden en te lopen. Overigens, in uw beschrijving staat dat de gids ons aan de hand van 4 parken de stad zal laten zien, beter is te spreken over wijken.

Het inchecken voor de binnenlandse vluchten verliep nogal chaotisch. De zogenaamde vertrekbelasting hebben wij alleen moeten betalen voor de vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires; 28 ARS per persoon. Ook de binnenkomst in Argentinië kostte nogal wat tijd, paspoortcontrole, oogscan en vingerafdruk, maar toen mochten we toch het land in. Maar ja, wij zijn dan ook geen wereldreizigers en dus niets gewend.

In Ushuaia hebben we een mooie excursie gemaakt in het nationale park Tierra del Fuego, twee wandelingen, twee keer een tocht met een zodiac en een BBQ-lunch. De hotels, zowel in Ushuaia als Buenos Aires, waren goed.

Maar we kwamen natuurlijk voor de Antarctica reis.  Over het algemeen hebben we redelijk weer gehad, niet koud, een paar onstuimige dagen, weinig regen. We hebben niet aan alle landingen meegedaan, maar toch wel heel veel gezien. Bij de eerste landing op Carcass Island zagen we een magelhaenpinguïn. Iedereen foto's maken natuurlijk. We wisten toen nog niet dat we nog ettelijke duizenden pinguïns in alle soorten en maten zouden tegenkomen. En ook heel veel zeeolifanten met hun familieleden en walvissen (veel staarten gezien). Vanwege drijfijs zijn we niet naar de South Orkney eilanden geweest, maar hebben wat meer tijd doorgebracht in de Antarctische wateren. De Drake Passage was als een spiegeltje, zo stellen we ons de Dieze ook voor.
Het expeditieteam bestond uit een expeditieleider, zijn assistent en 5 gidsen. Allen zeer enthousiast en kundig en Duits en Engelstalig. Ook de verdere verzorging aan boord was uitstekend. We waren in totaal met 13 Nederlandse passagiers aan boord. Ook het hotelmanagement was Nederlands, wel gemakkelijk. 

Kortom, een fantastische ervaring. Bedankt voor het samenstellen en het vastleggen van alle onderdelen.

Met vriendelijke groet,

Dick van Dijck en Jannie Davids

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier