Het schip ‘Hebridean Sky', voorheen Sea Explorer, en zusterschip ‘Island Sky’ zijn schepen die staan voor elegantie, een onberispelijke service en een gemoedelijke sfeer. Zowel Hebridean Sky als Island Sky hebben dé perfecte mix van luxe en een avontuurlijke expeditie. Wij zijn van mening dat deze twee schepen van Polar Latitudes de meest luxe schepen zijn binnen de kleinschalige expeditie schepen.

 • De Hebridean Sky in haar geliefde omgeving
  De Hebridean Sky in haar geliefde omgeving

  Een prachtig schip voor maximaal 114 passagiers

 • Het expeditie team
  Het expeditie team

  Zij zijn de slagroom op de taart!

 • De penthouse suite
  De penthouse suite

 • Bultrug walvis
  Bultrug walvis

  WAUW!

 • De lounge bar
  De lounge bar

 • Bibliotheek
  Bibliotheek

 • Sea Explorer
  Sea Explorer

  Durft u het aan?

 • Diner op het dek met zonsondergang
  Diner op het dek met zonsondergang

De meest luxe en complete kleinschalige schepen

De twee schepen doen niet voor elkaar onder. Hebridean Sky, met een ijs versterkte romp, werd in 1991 gebouwd en uitgebreid gerenoveerd in de zomer van 2016. Tijdens deze renovatie zijn een aantal nieuwe voorzieningen toegevoegd. Zo heeft het schip een ultramoderne stabilisatie dat de kans op zeeziekte verkleint. Daarnaast zijn de brandstofefficiëntie en communicatiesystemen verbeterd. De Island Sky is gebouwd in 1992, bij dezelfde Italiaanse scheepswerf als waar de Herbridean Sky het jaar daarvoor is gebouwd. De Island Sky heeft in 2015 al een uitgebreide renovatie gehad en voor 2017 staan er extra upgrades gepland, waaronder de toevoeging van getint glas naar alle hutten op het Promenade dek. Tevens zijn beide schepen voorzien van een lift. 

Ruime en stijlvolle hutten 

De schepen hebben een capaciteit voor maximaal 118 gasten (tijdens expeditie 3 zullen er nooit meer dan 71 reizigers aan boord zijn, ter verhoging van het comfort aan boord van het schip). U heeft de keuze uit 6 verschillende categorieën van hutten. Alle hutten zijn ruim en stijlvol. Uw hut beschikt over een zithoek, een eigen badkamer, een groot raam, en twee aparte bedden die op verzoek kunnen worden samengevoegd tot een queen-size bed. De 3-persoons hutten hebben een slaapbank. TIP! De Penthouse Suites en Veranda Suites (respectievelijk 99 en 79 m2) hebben een eigen balkon met glazen schuifdeuren en butlerservice.

Een onvergetelijke ervaring

Wat betreft de openbare ruimten heeft u bij deze schepen de beschikking over een panorama lounge, een bibliotheek, een presentatieruimte met audiovisuele faciliteiten, een restaurant, een zonnedek met jacuzzi, een fitnessruimte, een medische post, een lift en een vloot van 10 zodiacs. 

Culinair komt u aan boord ook niets tekort.  Expedities vereisen tenslotte goede en bovenal goed uitgebalanceerde maaltijden!  Het team van internationale chef-koks zal u verrassen met hun creativiteit én originaliteit. Het streven is u, ook op culinair vlak, een onvergetelijke ervaring te bieden. 

In ‘the Club’ kunt u heerlijk nagenieten van alle belevenissen van die dag. Napraten onder het genot van een drankje en omgeven door panoramische ramen om vooral niets te hoeven ‘missen’ van het prachtige continent waar u zich bevindt.

“We believe that why we do what we do is as important as what we do”

Bij de rederij én aan boord van de Hebridean Sky en de Island Sky werken reisprofessionals met een passie voor hun vak. Zij zijn van mening dat innovatie en een goede samenwerking met geselecteerde partners ten gunste komt van de reizen naar Antarctica, voor haar passagiers, voor haar partners, voor het milieu en voor zichzelf. Alles staat in het teken van toewijding. Het is juist hun missie om superieure Antarctica expeditie cruises te leiden met een absolute  focus op de passagiers, of wel op u.

Meer weten over de Hebridean Sky en de Island Sky? Bekijk dan hier de brochure. 

Specificaties Hebridean Sky:
- Land van registratie: Nassau, Bahamas
- Bruto gewicht: 4200 ton
- Lengte: 90,6 meter
- Breedte: 15,3 meter
- Diepgang: 5,14 meter
- Voortstuwing: 2 motoren - 3520 Kw 
- Ice Class: 1C
- Maximum snelheid: 14.5 knopen
- Cruising snelheid: 12,5 knopen
- Aantal bemanningsleden: 75 (85  i.c.m. expeditie 3)
- Gebouwd in 1991 
- Gerenoveerd in 2016
- Aantal reddingsboten: 4, gedeeltelijk afgesloten met een capaciteit van 192
- Maximale aantal passagiers: 114 (71 i.c.m. expeditie 3) 
- Officiële taal: Engels

Specificaties Island Sky:
- Land van registratie: Nassau, Bahamas
- Bruto gewicht: 4200 ton
- Lengte: 90,6 meter
- Breedte: 15,3 meter
- Diepgang: 5,14 meter
- Voortstuwing: 2 motoren - 3520 Kw 
- Ice Class: 1C
- Maximum snelheid: 14.5 knopen
- Cruising snelheid: 12,5 knopen
- Aantal bemanningsleden: 75 (85  i.c.m. expeditie 3)
- Gebouwd in 1992
- Gerenoveerd in 2015
- Aantal reddingsboten: 4, gedeeltelijk afgesloten met een capaciteit van 192
- Maximale aantal passagiers: 112 (71 i.c.m. expeditie 3) 
- Officiële taal: Engels

Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier