De Belize Cayes zijn van groot belang voor het toerisme van het land. Niet voor niets, het is welverdiend !

 • Ambergris Caye
  Ambergris Caye

 • Prachtige kleuren!
  Prachtige kleuren!

 • The Blue Hole
  The Blue Hole

  Een onderwatergrot, prachtig voor duikers. De grot is bijna perfect cirkelvormig, met een diameter van 300 mtr en een diepte van meer dan 124 mtr.

 • Hersenkoraal
  Hersenkoraal

 • Caye Caulker
  Caye Caulker

 • San Pedro op Ambergris Caye
  San Pedro op Ambergris Caye

 • Ambergris Caye
  Ambergris Caye

 • Wat een rust...
  Wat een rust...

De Belize Cayes bestaat uit meer dan 200 eilanden. Ambergris Caye, het grootste eiland, heeft een lengte van ruim 40 kilometer en is te verdelen in 3 delen; mangrove moerassen, lagunes en zand. Bijzonder op dit eiland; het golfkarretje en de fiets zijn hier het meest gebruikelijke vervoersmiddel.

Ambergris Caye is een unieke snorkel- en duikbestemming. Het op één na grootste koraalrif ter wereld (na Great Barrier Reef, Australië), of wel het grootste koraalrif op het westelijk halfrond ligt hier. Het koraalrif ligt ongeveer 800 meter uit de kust in het oosten van het eiland. Het loopt over de gehele lengte en in het noordoosten van het eiland, bij 'Rocky Point' raakt het het vasteland. Het koraalrif staat op de Unesco lijst van Werelderfgoed. 

Andere veel bezochte eilanden van de Belize Cayes zijn Caye Caulker, Caye Chappel, St. George Caye, Tobago Caye en South Water Caye. In vergelijking met Ambergris Caye zijn deze eilanden authentieker.

De relaxte Caribische sfeer is typerend voor de Belize Cayes. U vindt hier veel souvenir winkeltjes, boetiekjes en leuke barretjes. De Belizeaanse keuken heeft veel Spaanse en Mexicaanse invloeden en uiteraard is er een grote keuze uit verschillende visspecialiteiten. TIP! Half juni tot half februari is het kreeft seizoen!

 

The Blue Hole

The Blue Hole, of wel 'het blauwe gat', is een verticale grot ontdekt door Jacques Cousteau. Er zijn meerdere Blue Hole's wereldwijd. Dit fenomeen komt het meeste voor in laaggelegen kustgebieden. De bekendste voorbeelden zijn in Belize, de Bahama's, Guam - Pacifische oceaan, Australië - Great Barrier Reef en Egypte - Rode Zee.

The Blue Hole ligt nabij het ​​centrum van de 'Lighthouse Reef', een klein atol 70 km voor het vasteland bij Belize City . Het gat is rond van vorm, meer dan 300 meter (!) breed en 124 meter diep. Deze grot werd gevormd tijdens de verschillende perioden van ijstijd toen de zeespiegel veel lager was. Toen de oceaan weer ging stijgen, kwamen de grotten onder water te staan.
The Blue Hole is een onderdeel van het Belize Barrier Reef Reserve System. Laatstgenoemde staat, zoals al eerder genoemd, op de lijst Werelderfgoed van Unesco.

TIP! Een exclusieve locatie om te verblijven, wanneer duiken en 'The Blue Hole' op uw wensenlijstje staan, is het privé-eiland Turneffe.

 

Zon, zee, strand én absoluut niets doen...

Vraag uw maatwerkspecialist  naar een exclusieve villa op het privé-eiland Cayo Espanto!

 • Victoria House

  Victoria House - Belize

  Victoria House staat bekend als het beste resort op Ambergris Caye. Idyllisch wit zandstrand, prachtige palmbomen en een heerlijke relaxte sfeer. 

  Lees verder
 • Heerlijke sfeer!

  Portofino Beach Resort - Belize

  Barefoot luxury met een fantastische service op een betoverend mooie plek!

  Lees verder
 • Mata Chica Resort, Belize

  Mata Chica Resort - Belize

  U waant zich hier in Caribische sfeer ! De ruime villa's zijn kleurrijk gedecoreerd met bijzondere muurschilderingen. Het prachtige textiel, afkomstig uit de buurlanden Guatemala en Mexico, zorgt …

  Lees verder
 • Meer laden..
 • Cayo Espanto

  Cayo Espanto - Belize

  Cayo Espanto is een zeer exclusief hotel. Gelegen op een privé-eiland slechts enkele minuten van Ambergris Caye. Alle villa's hebben een eigen splash pool en persoonlijke butler. De …

  Lees verder
 • © Veenema

  Guatemala en Belize zijn totaal verschillend, maar geweldig om te bezoeken!

  Beste medewerkers van Sapa Pana Travel, afgelopen zaterdag kwamen we terug van onze reis naar Guatemala en Belize en uiteraard willen we jullie nog een terugkoppeling geven over onze ervaringen. …

  Lees verder
 • © van Huizen

  We gingen naar Belize, de reis was prima geregeld!

  Ten eerste vond ik het erg leuk dat kaartje van jullie met  'Welkom thuis'. En natuurlijk wil ik je over onze ervaringen vertellen. De reis naar Belize was prima geregeld, dank …

  Lees verder
Close

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 
Klik hier