Het Panamakanaal is waarschijnlijk het bekendste hoogtepunt, maar dit land heeft veel meer te bieden! Wanneer een volkomen luxe reis niet altijd mogelijk is, denkt u hierbij aan een bezoek aan de San Blas eilanden, te allen tijde zal de unieke ervaring centraal staan.

 • youtube

  Een korte impressie van het Panamakanaal en Panama City

 • San Blas
  San Blas

  Het Kuna Yala. Ook wel San Blas genoemd.

 • Panama
  Panama

  Zo kleurrijk !

 • Bocas
  Bocas

  De kleine stad Bocas del Toro is gelegen op een schiereiland in het zuidoosten van het eiland Colón, het noordelijkste eiland van een archipel voor de Caribische noordwestkust van Panama.

 • Darién
  Darién

  Darién is een provincie van Panama, gelegen in het oosten van het land aan de grens met Colombia. De hoofdstad is de stad La Palma.De provincie heeft ruim 40.000 inwoners.

 • De Gouden klompvoetkikker
  De Gouden klompvoetkikker

  Atelopus Zeteki; ernstig bedreigde paddensoort.

 • Panama
  Panama

  Nationaal klederdracht in Panama.Meisjes en vrouwen hebben één Pollera tot een leeftijd van 16 en nadien nog één voor de volwassen leeftijd.

 • Panama kanaal
  Panama kanaal

  Een stukje van het Panama kanaal. Deze is ruim 81 km lang.

Wilt u ook een luxe individuele rondreis naar Panama maken? Wij bieden maatwerk op basis van úw persoonlijke wensen.


Panama grenst in het noorden aan Costa Rica en in het zuiden aan Colombia. Het binnenland kent ruige berggebieden, mooie heuvellandschappen en tropische jungle, terwijl de kustgebieden vlakker zijn. Panama heeft een diversiteit aan grote natuurlijke schatten. Dankzij haar geografische ligging, tussen twee oceanen in, heeft Panama de op een na grootste biodiversiteit in heel Amerika. Panama is met haar negen nationale parken en drie aangewezen Unesco Werelderfgoed regio’s; La Amistad, Coiba en Darién, een 'must' op het verlanglijstje van de nieuwsgierige reiziger.
Een landencombinatie met Costa Rica is een aanrader en biedt de perfecte mix tussen natuur- en cultuurpracht. Panama is enorm divers en dit uit zich niet alleen in het landschap, maar ook in de smeltkroes van culturen uit Spanje, Frankrijk, Afrika en Azië. Daarnaast zijn er in het land nog 7 inheemse volkeren te vinden. Door de smalle vorm van het land is het hier prettig reizen, de afstanden zijn kort en de wegen goed begaanbaar. Ook met een huurauto kunt u dit land dus prima verkennen.

Darién

In het dunbevolkte oosten ligt Darién, de grootste provincie van Panama en de natuurlijke grens tussen Midden- en Zuid Amerika. De ecologische rijkdommen en biodiversiteit van deze provincie staan sinds 1981 op de Unesco Werelderfgoedlijst als één van de 14 beschermde natuurreservaten ter wereld. Met meer dan een half miljoen hectare is dit het grootste regenwoud-reservaat van Midden Amerika en het kleine broertje van de Amazone. Dit regenwoud is zo ondoordringbaar dat de Pan-American highway hier abrupt voor 87 km wordt onderbroken. Deze onderbreking wordt de Darién Gap genoemd. De inheemse Embera, Wounaan en Guna Yala indianenstammen delen hun grondgebied met 450 verschillende vogelsoorten en 40 orchideesoorten. Cultuur en natuur komen dus op bijzondere wijze samen in dit gebied. De Embera stam leeft diep in de onherbergzame jungle van Darién en is wars van alle moderne beschaving. Een behoorlijk contrast met het Panama kanaal en typisch voor de diversiteit van Panama als bestemming! Voor u als reiziger is het mogelijk een aantal dagen bij deze stam te verblijven en te leren over hun cultuur en gebruiken.

De Pareleilanden

De exotische Pareleilanden, in het Spaans 'Archipelago de las Perlas', liggen op korte afstand van de hoofdstad en zijn een waar paradijs. De archipel bestaat uit 200 grote en kleinere eilandjes en dankt zijn naam aan de handel in parels die er vroeger gedreven werd door piraten als Henry Morgan en Balboa. Er worden nog steeds parels verkocht, maar de belangrijkste aantrekkingskracht is het turkooizen water, de weelderige vegetatie, vele tropische vogels, de onderwaterwereld en de hagelwitte stranden.

Wist u dat KLM dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Panama City vliegt?

Neem vandaag nog contact op met uw Panama specialist en spreek uw reiswensen door. Wij zullen onze kennis en expertise inzetten om óók voor u een onvergetelijke luxe maatwerk reis mogelijk te maken.