Het schip ‘Hebridean Sky', voorheen Sea Explorer, is een schip wat staat voor elegantie, een onberispelijke service en een gemoedelijke  sfeer. Hebridean Sky heeft dé perfecte mix van luxe en een avontuurlijke  expeditie. Wij zijn van mening dat dit het meest luxe schip is binnen de kleinschalige expeditieschepen.

 • Het schip in haar geliefde omgeving...
  Het schip in haar geliefde omgeving...

  Prachtig schip voor maximaal 114 gasten!

 • Het expeditie team
  Het expeditie team

  Zij zijn de slagroom op de taart!

 • De penthouse suite
  De penthouse suite

  Een prima keuze :-)

 • Bultrug walvis
  Bultrug walvis

  WAUW!

 • De bar van het schip
  De bar van het schip

  Een prima plek om na te praten over de expeditiedagen

 • Sea Explorer
  Sea Explorer

  Durft u het aan?

 • Zelfs een jacuzzi aan boord van het schip...
  Zelfs een jacuzzi aan boord van het schip...

  Voor uw comfort; geniet er van!

 • De bibliotheek van het schip
  De bibliotheek van het schip

  Laat u hier ook een Nederlandstalig boek achter?

Hebridean Sky, met een ijs versterkte romp, werd in 1992 gebouwd en uitgebreid gerenoveerd in 2005 én recentelijk in 2016. Het schip heeft een capaciteit voor maximaal 110 gasten (tijdens expeditie 3 zullen er nooit meer dan 71 reizigers aan boord zijn, ter verhoging van het comfort aan boord van het schip. Het schip heeft 6 verschillende categorieën van hutten. Alle hutten zijn ruim en stijlvol. De hut beschikt over een zithoek, een eigen badkamer, een groot raam, en twee aparte bedden die op verzoek kunnen worden samengevoegd tot een queen-size bed. De 3-persoons hutten hebben een slaapbank. TIP! De Penthouse Suites en Veranda Suites (respectievelijk 99 en 79 m2) hebben een eigen balkon met glazen schuifdeuren en butlerservice.

Wat betreft de openbare ruimten heeft de Hebridean Sky de beschikking over een panorama lounge, een bibliotheek, een presentatieruimte met audiovisuele faciliteiten, een restaurant, een zonnedek met jacuzzi, een fitnessruimte, een medische post, een lift en een vloot van 10 zodiacs.

Culinair komt u niets te kort aan boord van dit schip. Expedities vereisen tenslotte goede en bovenal goed uitgebalanceerde maaltijden!  Het team van internationale chef-koks zal u verrassen met hun creativiteit én originaliteit. Het streven is u, ook op culinair vlak, een ​​onvergetelijke ervaring te bieden.

In ‘the Club’ kunt u heerlijk nagenieten van alle belevenissen van die dag. Napraten onder het genot van een drankje en omgeven door panoramische ramen om vooral niets te hoeven ‘missen’ van het prachtige continent waar u zich bevindt.

Bij de rederij én aan boord van de Hebridean Sky werken reisprofessionals met een passie voor hun vak. Zij zijn van mening dat innovatie en een goede samenwerking met geselecteerde partners ten gunste komt van de reizen naar Antarctica, voor haar passagiers, voor haar partners, voor het milieu en voor zichzelf. Alles staat in het teken van toewijding. Het is juist hun missie om superieure Antarctica expeditie cruises te leiden met een absolute  focus op de passagiers, of wel op u.

Specificaties van de Hebridean Sky:
- Land van registratie: Marshall Islands
- Bruto gewicht: 4200 ton
- Lengte: 90,6 meter
- Breedte: 15,3 meter
- Diepgang: 5,14 meter
- Voortstuwing: 2 motoren - 3520 Kw 
- Ice Class: 1C
- Maximum snelheid: 14.5 knopen
- Cruising snelheid: 12,5 knopen
- Aantal bemanningsleden: 70 (85  i.c.m. expeditie 3)
- Gerenoveerd in 2016
- Aantal reddingsboten: 4, gedeeltelijk afgesloten met een capaciteit van 192
- Maximale aantal passagiers: 114 (71 i.c.m. expeditie 3) 
- Officiële taal: Engels

“We believe that why we do what we do is as important as what we do”

>>> BELANGRIJK OM TE WETEN! De tekst en foto's op deze webpagina zijn nog niet aangepast op de actuele situatie. De Hebridean Sky is eind juni namelijk uit het dok gekomen na een 10 miljoen dollar renovatie!! <<<